DEZBATERE PUBLICĂ Propunere PSD: Mandatele primarilor și consilierilor locali, prelungite la o perioadă de 5 ANI. „Contextul birocratic nu permite realizarea proiectelor asumate”

Propunerea legislativă privind modificarea Legii Administraţiei Publice Locale este inițiată de 41 de deputați și senatori PSD, susținută și de senatorii constănțeni Nicolae Moga și Tit-Liviu Brăiloiu și arată faptul că realitățile locale impun un mandat de cinci ani pentru primari, consilieri locali și județeni, după modelul președinției.

„Situația reală, întâlnită în activitatea administrațiilor locale/județene, arată că în perioada de timp consfințită de legiuitor nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate. (…) În prezent, durata mandatului în situația descrisă este de patru ani. Majoritatea proiectelor cu finanțare europeană au o durată estimat standardizată de cinci ani. Este greu ca o nouă echipă să vină, să preia din mers și să finalizeze cu succes, prin măsuri potrivite, proiectul aflat în derulare. (…) Durata mandatului în cazul primarului, al consilierilor locali și consilierilor județeni se stabilește pentru o perioadă de cinci ani de la data scrutinului”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor.

Propunerea legislativă a fost depusă pe 18 septembrie la Camera Deputaților și, până pe 2 octombrie, se așteaptă un punct de vedere din partea Guvernului. De asemenea, propunerea se află în dezbatere publică, iar doritorii își pot exprima opiniile AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *