DEZBATERE PUBLICĂ Huțucă (PNL Constanța) cere studii superioare de lungă durată în domeniul financiar pentru membrii Consiliului ASF

Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă 93/2012, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară este inițiată de 37 de deputați și senatori PNL (cu o excepție – Robert Cazanciuc de la PSD) și arată faptul că numirea membrilor Consiliului ASF trebuie să întrunească condiții de maxim profesional.

CITEȘTE ȘI:

Astfel, inițiatorii consideră că se impun „studii superioare de lungă durată în domeniul financiar pentru membrii Consiliului ASF”, astfel încât „să fie înlăturată orice intenție de politizare a instituției”.

„Consiliul ASF trebuie să prezinte anual Parlamentului un raport de activitate, măsură care aduce și un plus de transparență decizională în activitatea ASF. În cazul în care raportul este respins de Parlament, Consiliul ASF este automat respins, în bloc, ca formă de asumare a eșecului de management. Răspunderea poate fi și individuală, în cazul membrilor executivi aceștia își pierd funcția în situația în care există documente care atestă măsuri defectuoase, cu puternic impact negativ, asupra pieței de care sunt responsabili”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor, printre care se află și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al comisiei de buget-finanțe din cadrul Camerei Deputaților.

Propunerea legislativă a fost depusă la Camera Deputaților și se află în dezbatere publică până pe 3 februarie 2020. Doritorii își pot exprima opiniile AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.