Dezbatere organizată la Cumpăna de Antidrogul Constanța, privind efectele consumului de droguri

Vineri, 10 noiembrie a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța au desfășurat, la Liceul Tehnologic „N. Dumitrescu” Cumpăna, o activitate tip-colocviu în cadrul proiectului local „Dependenți de libertate”, la care au fost prezenți și 3 deținuți ai Penitenciarului Constanța – Poarta Albă, care execută pedepse privative de libertate pentru trafic și deținere de droguri în vederea consumului.

La eveniment au participat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, un doctor apreciat din comunitate Dobre Cristian (foto jos); inspectorul școlar Anamaria Brăteanu din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, reprezentanți ai Inspectoratului de poliție Județean Constanța, ai Penitenciarului Constanța – Poarta Albă și cadre didactice, beneficiari fiind aproximativ 300 de elevi ai liceului.

Cristian Dobre
droguri cumpana 2

Proiectul „Dependenți de libertate” propune o metodă alternativă care îi ajută pe adolescenți să își construiască o imagine realistă a viitorului dacă devin dependenți de droguri, asociat cu săvârșirea de infracțiuni la regimul drogurilor. Activitățile proiectului constau în expunerea, în fața elevilor, la clase, a experiențelor de viață ale unor tineri aflați în detenție în cadrul Penitenciarului Constanța – Poarta Albă, pentru executarea unor pedepse privative de libertate la regimul drogurilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *