DEZBATERE ELECTORALĂ Cum ar putea arăta configurația politică a viitorului Consiliu Local Constanța

Candidații pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Anton Antoniadis (Uniunea Elenă din România), Claudiu Palaz (Partidul Mișcarea Populară), Mircea Dobre (PRO România) și Horia Constantinescu (Partidul Puterii Umaniste – Social-Liberal) au confirmat participarea la o dezbatere electorală, pentru miercuri, 23 septembrie, în parcul de la Pavilionul Expozițional Constanța.

În ciuda confirmării, Claudiu Palaz nu a mai participat la dezbatere, iar în locul său a fost Sorin Titus Muncaciu, din partea Partidului Neamul Românesc.

Printre întrebările formulate de presă pentru cei patru candidați, TOMIS NEWS a ridicat problema formării de alianțe politice după alegerile locale de duminică. Reprezentant al Uniunii Elene, Antoniadis și-a arătat disponibilitatea de parteneriat cu orice formațiune politică, însă cu condiția ca viitorul Consiliu Local Municipal să fie unul mai puțin axat pe politică și mai mult pe management.

„Din punctul meu de vedere, cu toată lumea! Prioritățile trebuie stabilite în cadrul CLM și este normal ca toți să avem grijă de Constanța. Eu nu pot să vorbesc din punct de vedere politic, ci cetățenesc. Tot CLM ar trebui să lucreze pentru Constanța, indiferent din ce partid, independenți, toată lumea ar trebui să aibă acest unic scop: Constanța. (…) Nu vreau să jignesc pe niciunul dintre contracandidați, însă cred că la momentul ăsta, anul 2020, Constanța poate să facă pasul de la o conducere politică la una în slujba cetățeanului. Am experiență în management, știu problemele pe care le întâmpină cetățenii în această Primărie și știu că fondurile sunt venite în general din taxele și impozitele pe care le plătim. Știu că trebuie să avem de Primărie grijă ca de orice cetățean și știu că pot face acest lucru”, a spus Antoniadis.

Candidatul PPU-SL a fost de acord cu abordarea candidatului Uniunii Elene și a precizat că, după alegeri, haina politică trebuie așezată în cui și înlocuită cu salopeta de lucru.

„Sunt de părere că haina politică trebuie, după data alegerilor, așezată în cui și trebuie îmbrăcată salopeta de lucru a fiecăruia dintre cei ce vor fi prezenți în CLM sau pe scaunele de primar și viceprimari. Orașul acesta nu trebuie să fie mai „verde” decât este acum în funcție de culoarea politică a primarului. Trebuie stabilite clar prioritățile, trebuie eliminate toate formele de căpușare ale bugetului, trebuie stabilit clar ce se va mai face prioritar în Consiliu. De exemplu, cred că PUZ-urile prezente aproape în fiecare ședință de Consiliu pot să facă un pas în spate pentru a lăsa să facă un pas în față unitățile de învățământ, renovarea spitalelor”, a spus Horia Constantinescu.

Mult mai vehement referitor la acest subiect, Mircea Dobre a precizat că este dispus să formeze alianțe politice cu acele formațiuni care îmbrățișează proiectele PRO România și, dacă la un an de la formarea alianței nu s-au făcut pași în acest sens, alianța se va rupe.

„Alianțe cu orice partid politic, orice acțiune prin care își vor asuma proiectele pe care noi le-am propus începând cu 2019 și până în prezent, proiecte realizate de arhitecți, proiectanți, sunt profesioniști care fac parte din PRO România. Nu sunt proiecte desenate de cineva. Sunt asumate, calculate, de aceea am prezentat și finanțare. O chestiune de legalitate: terenul pe care noi am propus să se realizeze spitalul de urgență pentru copii aparține CJC și aripa respectivă, că vrem să fie separată, trebuie legată de actualul Spital Județean. Construcția unui spital se face în baza unui ordin al ministrului Sănătății și nu putem să construim spitale unde își dorește fiecare. Având terenul și existând și unitatea spitalicească, este bine acolo. (…) Cred că în maxim un an din momentul în care se realizează o alianță politică în CLM sau CJC, atunci se pot face foarte multe lucruri. Cine are bunăvoință și bună credință, se fac primii pași. Dacă nu se fac, se rupe alianța și atunci altcineva să își asume guvernarea locală”, a spus Mircea Dobre.

Pentru postul de primar al municipiului Constanța candidează următorii:

Decebal Făgădău (PSD), Vergil Chițac (PNL), Stelian Ion (Alianța USR – PLUS), Anton Traian Antoniadis (Uniunea Elenă din România); Claudiu-Iorga Palaz (PMP), Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU-SL), Corina Martin (PER), Tudorel Chesoi (ANT), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Dan Aionesei (Mișcarea Patrioților Români – Dreapta Liberală), Victor Cruceru (ALDE), Constantin Frățilă (LORD), Ayla Reșit (independent), Muncaciu Sorin Titus (Partidul Neamul Românesc) și Marian Vasiliev (independent).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.