DEZASTRU în Germania: Școlile, în pragul ÎNCHIDERII! Merkel: „Situația pandemiei este DRAMATICĂ!”

Şcolile din Germania riscă să fie închise din nou ca urmare a ratei ridicate a cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor, indicator care în segmentul de vârstă 5-14 ani este dublu faţă de cel al ansamblului populaţiei germane, relatează miercuri agenţia EFE. O situaţie asemănătoare, dar cu incidenţe mai mici, a condus anul trecut la închiderea instituţiilor de învăţământ. „De data aceasta trebuie să facem totul pentru a evita închiderea şcolilor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Germane a Profesorilor (DL), Heinz-Peter Meidinger.

Acesta a propus ca măsuri testarea extinsă, echiparea sălilor de clasă cu filtrele de aer deja promise, dar care încă nu au sosit peste tot, şi folosirea obligatorie a măştilor. Riscurile pentru cadrele didactice sunt relativ reduse, dat fiind că în Germania 95% dintre profesori sunt vaccinaţi anti-COVID-19, problema fiind riscul de infectare a adulţilor cu care copiii au contact acasă, a subliniat Meidinger.

Germania a înregistrat miercuri un record de infectări zilnice de la începutul pandemiei, fiind confirmate 52.826 de noi cazuri de COVID-19. Incidenţa la şapte zile a urcat la 319,5 infectări la 100.000 de locuitori, iar în segmentul de vârstă 5-14 acest indicator este de 658,8.

Cancelarul în exerciţiu, Angela Merkel, a vorbit despre o evoluţie dramatică a pandemiei în Germania şi le-a cerut celor care încă nu s-au vaccinat să o facă. Procentul populaţiei germane vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă este de 67,6%, dar se observă o stagnare în campania de vaccinare. Situația coronavirusului din Germania este dramatică, a declarat miercuri cancelarul Angela Merkel, care a cerut un efort pentru a distribui mai rapid vaccinurile de rapel și a făcut apel la cei sceptici față de vaccinare să se răzgândească. Germania a raportat miercuri 52.826 de noi infecții – un salt de o treime față de săptămâna trecută și un alt record zilnic, în timp ce 294 de persoane au murit, ducând totalul la 98.274, conform Reuters.

„Nu este prea târziu pentru a opta pentru o primă doză de vaccin”, a declarat Merkel, la un congres al primarilor de orașe germane: „Oricine se vaccinează se protejează pe sine și pe ceilalți. Și dacă se vaccinează suficient de mulți oameni, este calea de ieșire din pandemie”.

Doar 68% dintre locuitorii celei mai populate țări europene sunt complet vaccinați – mai puțin decât media din Europa de Vest. Merkel, care guvernează în calitate de interimar în timpul negocierilor pentru formarea unui guvern de coaliție după alegerile din septembrie, a declarat că este nevoie de un efort național pentru a începe distribuirea în masă a vaccinurilor de rapel. De asemenea, ea a făcut apel la liderii federali și regionali care se întâlnesc joi pentru a introduce o măsură care să ducă la restricții mai stricte în funcție de numărul de persoane infectate care ajung la spital într-o săptămână.

Germania are suficiente doze pentru o campanie de rapel, a declarat ministrul sănătății Jens Spahn. Cei care negociază pentru a forma următorul guvern doresc să oblige persoanele care folosesc transportul public sau care merg la serviciu să prezinte un test COVID-19 negativ, o dovadă de vindecare sau de vaccinare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.