Spread the love

Ceremonia de certificare NATO a detașamentului canadian în vederea executării serviciului de poliție aeriană va avea loc joi, 31 august, începând cu ora 12.00, în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, patru aeronave CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Canadiene au sosit duminică, 20 august, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu. Aeronavele și detașamentul canadian Air Task Force Romania este format din aproximativ 135 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave și îi înlocuiesc pe britanicii care au asigurat Poliția aeriană, alături de Forțele Aeriene Române în ultima perioadă.

CF-18 Hornet și vor executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană întărită în următoarele patru luni. Poliția aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței. Forțele Aeriene Regale Canadiene (RCAF) iau parte la această misiune, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii „Reassurance”.

Forțele Aeriene Regale Canadiene se află la a doua misiune în România, după cea executată în perioada aprilie-august 2014, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.

„Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și canadiene. Dislocarea avioanelor RCAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate”, susțin reprezentanții MApN.

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *