Destabilizare la PNL Cumpăna! Foștii PDL-iști au trecut la Mișcarea Populară. Despre Gheorghe Dragomir: „Nu ne plac neocomuniștii!”

În prag de campanie pentru alegerile parlamentare, au loc mișcări în teritoriu. Astfel, sâmbătă, PNL a primit o lovitură la Cumpăna, unde organizația locală, literalmente, s-a destabilizat. Practic, jumătate din organizație a trecut la PMP, situație pe care președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a salutat-o în cadrul unei conferințe de presă. Este vorba despre secretarul general Constantin Solomon, consilier local în funcție, și copreședintele Dumitru Burcin, vicepreședintele PNL la nivel județean.

„Le urez bun venit, mă onorează faptul că un consilier în funcție renunță la o funcție administrativă, aleasă, pentru a face o altfel de politică. O bună parte a membrilor PNL de la Cumpăna se înscriu în Mișcarea Populară. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii, obiectivul dumnealor este îndrăzneț: să se apropie de PSD la voturile de la alegerile parlamentare. PNL, începând de azi, este serios slăbit la Cumpăna, putem spune că suntem a doua forță politică acolo, după PSD. (…) Nu suntem naivi și cunoaștem cât de puternică este organizația PSD Cumpăna și este meritul doamnei primar Gâju, dar îi știu pe domnii care au venit acum de la PNL și îmi doream să se înscrie în PMP de la început!”, a spus Claudiu Palaz.

Dragomir și Bourceanu, dezinteresați de organizația de la Cumpăna

Potrivit lui Constantin Solomon, problemele au început în luna ianuarie a acestui an, când „am crezut că tragem toți la aceeași căruță”. Numai că socoteala discursului public al PNL nu s-a potrivit cu cea din interiorul partidului și Solomon și-a dat, sâmbătă, drumul la gură:

„Sunt determinat de problemele care au apărut după alegerile locale. Inițial, când ne-am unit cu PNL, am crezut că tragem toți la aceeași căruță! Au intervenit niște discuții, când a fost vorba să avem un candidat pentru alegerile locale, cei de la PNL erau o organizație mult mai slabă decât a PDL în Cumpăna, noi aveam acolo un nucleu de oameni cu care munceam, în care s-a investit muncă și cu care am avut și succes, am câștigat mai toate alegerile, în afară de alegerile locale. Nu știu care a fost intenția, probabil cineva a avut intenția să ne dezorganizeze, să marginalizeze pe cei din fostul PDL. În final, am găsit un candidat pentru funcția de primar, am avut și alte opțiuni, dar oamenii au refuzat să candideze împotriva actualului primar din Cumpăna, mă rog… multă lume știe și de ce! Acest candidat pe care l-am lămurit și cu care am convenit să candideze a mai fost consilier în perioada 2008 – 2012, am stat de vorbă cu el la sfârșitul lunii ianuarie, că voiam să fim din timp organizați, s-a angajat că va face o campanie de așa natură, încât va câștiga alegerile. Colac peste pupăză, a zis că nu îl interesează funcția de consilier, ci de primar. L-am sprijinit, nu a venit să facă campanie deloc, nici precampanie. A venit în ultimele 8-9 zile din campanie, când campania era pe final. Rezultatele au fost un eșec total, candidatul s-a angajat la niște proiecte pe care populația le-a respins și erau nerealizabile, ca de exemplu: zicea că vrea să facă aeroport în Cumpăna! A luat voturi mai puține decât partidul, deci ne-a tras înapoi cu mult! (…) Am apelat la domnul Gheorghe Dragomir, a zis că vine și rezolvă nu a venit. Am apelat la domnul Septimiu Bourceanu, care e secretarul general și a zis că vine, face și drege. Nu au venit! Într-un final, eu m-am hotărât să îmi dau demisia din funcția de secretar general al partidului și renunț și la funcția de consilier local! Eu, în general, am un fel al meu, nu renunț la niște principii de viață, nu prea pot să mă asociez cu demagogii, cu populiștii și o să folosesc și o expresie puțin mai dură: cu dictatorii neocomuniști, care manipulează cetățenii alegători!”, a spus Constantin Solomon.

Noul membru al PMP Constanța, Solomon, își va pierde prin această mutare funcția de consilier local. Potrivit acestuia, organizația PNL Cumpăna era formată din 130 de persoane (100 de la fostul PDL și 30 de la fostul PNL), iar actuala mutare spre PMP ar fi convins 50-60 de persoane. Consiliul local Cumpăna este format din 17 consilieri, 13 PSD și 4 PNL. Doi, printre care și Solomon, au părăsit funcția, iar PNL va trebui astfel să apeleze la lista de supleanți.

1 Trackback / Pingback

  1. Replica PNL pentru „migrația” organizației Cumpăna: „Salutăm decizia acestora de a trece la PMP”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*