Desființarea SIIJ, RESPINSĂ în Camera Deputaților. Stelian Ion: „Cine nu votează legea, vrea să DISTRUGĂ Justiția!”

Plenul Camerei Deputaților a respins, marți, proiectul de desființare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României. USR insistă pentru desființarea acestei Secții, iar marți proiectul nu a primit undă verde. Au fost 167 de voturi pentru respingerea legii, 97 împotrivă și 25 de abțineri. Proiectul merge la Senat, în calitate de for decizional.

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a declarat, în intervenția din plen, că SIIJ „a fost concepută în laboratoarele lui Liviu Dragnea și PSD când acest partid a încercat să submineze Justiția, să creeze mecanisme prin care să controleze Justiția”.

„Cine nu votează aceasta lege consider că vrea să distrugă Justiția”, a spus Stelian Ion.

Fostul ministru PSD al Justitței, deputata Ana Birchall, a declarat și ea că SIIJ este „o cooperativă nufărul de albire a unor magistrați” care au probleme și că este nevoie de desființarea SIIJ.

Pe de altă parte, alt fost ministru PSD al Justiției, Florin Iordache, a afirmat că „cine vrea desființarea SIIJ și întoarcerea la DNA vrea o subordonare a justiției” și că unii magistrați au fost anchetați și 12 ani.

„Vreți să ne întoarcem în perioada în care Portocolă făcea ce dorea?”, a mai spus Iordache.

Legea are aviz negativ de la CSM și Consiliu Legislativ.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *