Desfășurare impresionantă de FORȚE la baza militară din Constanța: Șeful NATO, alături de Geoană și Iohannis

Cei mai importanți oameni din NATO vor fi mâine la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, anunță Antena3, citând surse. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, și președintele României Klaus Iohannis vor merge vineri, 11 februarie, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Primele autocare care transportă militari ai Statelor Unite ale Americii au intrat în România prin punctul de trecere de la Vama Nădlac.

Potrivit postului de televiziune Antena 3, care a transmis de la punctul de trecere, zece autocare cu soldați americani au intrat în România în jurul orei 10:45. Aceștia se deplasează la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța. În aceste zile vor ajunge treptat aproximativ 1.000 de soldați americani în România, redislocați din Germania, în contextul crizei generată de acțiunile Federației Ruse în Estul Europei. Misiunea se numește Task Force (TF) Cougar iar la aceasta vor participa militari SUA ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce. Tot în această dimineață au intrat în România și alte camioane care transportă tehnică militară americană, acesta fiind al doilea convoi. Amintim că primul convoi a intrat în țara noastră în cursul serii de ieri și a înnoptat la Nădlac iar în această dimineață a pornit spre Mihail Kogălniceanu.

Tehnica militară americană e escortată de Poliția Militară română și a intrat în România printr-un culoar special la Vama Nădlac. Blindatele militare americane se deplasează pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  – Mihail Kogălniceanu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *