Desemnări cu haos la PNL, pentru Parlament. Lupu: „Eu nu girez liste, eu girez oameni!” Surpriza zilei: Sorina Tușa!

UPDATE 15:10

S-a stabilit și lista finală pentru Camera Deputaților, iar primii trei sunt Bogdan Huțucă, Ana Marcu și Robert Boroianu.

LISTE FINALE:

La Senat:

1. Vergil Chițac

2. Sorina Tușa

3. Costel Stanca

Camera Deputaților:

1. Bogdan Huțucă,

2. Ana Marcu

3. Robert Boroianu

4. George Niculescu

5. Oana Florea.

Tararache: „Astăzi nu a fost un vot democratic. Decid 20 și ceva de persoane?”

Unul dintre supărații zilei, deputatul Mihai Tararache, și-a exprimat mâhnirea cu privire la deciziile de astăzi ale partidului.

„Le-am propus o procedură de vot mai largă colegilor noștri, în sensul să aibă toți drept de vot, să fie un vot democratic, reprezentativ, care să ofere legitimitate. Din păcate, procedura de vot aleasă în BExJ, adică 20 și ceva de persoane, au stabilit lista de candidați. Nu e în regulă, partidul are primari, consilieri locali, județeni, mii de membri, mie unul, de-asta nu am votat, nu mi s-a părut ca 20 și ceva de persoane să stabilească lista de candidați. Rămân un om de echipă, dar am refuzat să votez, pentru că mi s-a părut normal ca votul să fie democratic, reprezentativ. Ce s-a întâmplat astăzi aici nu consider că poate fi un vot legitim pentru lista de candidați. (…) Am refuzat să votez, pentru că am considerat că votul trebuie să fie unul legitim al tuturor colegilor din BPJ, așa cum au făcut multe organizații din țară, cu 200-300-400 persoane, așa cum e corect. La finalul zilei rămân și nemulțumiți, dar când o echipă e o unită și votul e democratic, la finalul zilei toți cei nemulțumiți se pun în spatele celor care au câștigat, din păcate astăzi nu s-a întâmplat așa și asta îmi produce o mâhnire”, a spus deputatul Mihai Tararache, pentru TOMIS NEWS.

Un alt liberal, supărat din cale afară pe deciziile finale ale zilei ne-a precizat că partidul face astăzi un pas în spate.

„Trebuia să mergem pe 4 cu 2 (patru deputați și doi senatori – n.r.), dar decizia de astăzi ne întorce la 3 cu 1! Asta e ceea ce s-a stabilit azi, am dat înapoi!”, ne-a spus liberalul.

UPDATE 14:55

Supărarea actualilor parlamentari ai PNL nu i-a ajutat prea mult. Planul stabilit de conducerea PNL Constanța a mers strună: Victor Manea, Mihai Lupu, Mihai Tararache, la deputați sau Puiu Hașotti, la Senat, au devenit istorie. Tararache, împreună cu Dumitru Moinescu și Ovidiu Cupșa au refuzat să voteze în Comitetul Executiv Județean trierea candidaților și, după stabilirea listei la Senat, cu Vergil Chițac cap de listă și Sorina Tușa pe locul, s-a votat ordinea pe liste a candidaților pentru Camera Deputaților. Cei înscriși au fost Bogdan Huțucă,  Ana Marcu, Robert Boroianu, George Niculescu și Tiberiu Tofolean.

Gabriela Horga, vehiculată drept candidat aproape sigur din partea PNL la Camera Deputaților, nu a beneficiat de voturile necesare pentru desemnare!

ȘTIRE INIȚIALĂ

Liberalii constănțeni s-au reunit, duminică, la sediul organizației județene, cu prilejul întrunirii Comitetului Executiv Județean, în cadrul căruia se stabilește lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare şi ordinea pe listă.

PNL Constanța își va derula campania sub sloganul „100% oameni noi pentru Constanța”, iar coordonatorul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare este George Muhscină.

Alături de președintele Gheorghe Dragomir, mai sunt prezenți vicepreședinții, președinții de comisii interne, cei 33 de membri și parlamentarii în funcție, cu excepția senatorului Puiu Hașotti.

Ana Marcu, Robert Boroianu, Vergil Chițac, Maria Gabriela Horga, Sorina Tușa, Ioan Tiberiu Tofolean sau Bogdan Huțucă sunt numele vehiculate pentru a primi nominalizări pe locuri eligibile, înainte de votul propriu-zis, iar deputatul Mihai Tararache nu dorește să renunțe  la prelungirea mandatului  și și-a depus candidatura votului colegilor de partid.

Sorina Tușa, pe locul doi pe lista pentru Senat

Deputatul Mihai Lupu nu a fost de acord cu procedura de vot și, alături de Victor Manea, nu a votat listele propuse de conducerea partidului.

„Eu pot să vorbesc, sunt o persoană liberă, nimeni nu poate să-mi interzică să vorbesc! Este o procedură de vot cu care eu nu sunt de acord, dar, mă rog, se supune majorității. Nu am votat nici eu, nici domnul deputat Victor Manea. Eu am susținut că fiecare coleg al meu care candidează să fie vot nominal, nu o listă. S-a supus votului și s-a mers pe listă. Eu nu pot să girez liste, eu girez oameni! Dar, poate eu nu am dreptate… (…) Toată lumea mă întreabă ce o să fac, o să am eu ce să fac în lumea asta, eu nu m-am făcut de râs nici în viața politică, am fost patru ani director la Oil Terminal, eu sunt și voi fi simplu membru PNL!”, a spus deputatul Mihai Lupu, pentru TOMIS NEWS.

Prin sala de ședințe a PNL Constanța încă circulă liste, iar cea pentru Senat a fost stabilită deja: Sorina Tușa figurează pe locul doi pe lista pentru Senat, imediat după Vergil Chițac. Tot pentru Senat și-au mai încercat norocul Cristy Remus Baisan, Nicolae Ciucă, Ovidiu Cupșa,Claudiu  Mihnea Drumea, Puiu Hașotti, George Măndilă, Dumitru Moinescu sau Constantin Stanca. Unii dintre ei s-au retras din cursă.

 

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

2 comentarii la „Desemnări cu haos la PNL, pentru Parlament. Lupu: „Eu nu girez liste, eu girez oameni!” Surpriza zilei: Sorina Tușa!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *