DESEMNARE: Vergil Chițac, CANDIDATUL PNL pentru Primăria Constanța. Reacția lui Huțucă

Biroul Permanent Local al PNL Constanța s-a reunit, joi, de la 17:00, într-o ședință în cadrul căreia membrii Biroului au dezbătut propunerea filialei municipale pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Joi, liberalii constănțeni aveau, practic, două variante: Ionuț Rusu, cadru intern și… senatorul Vergil Chițac.

CITEȘTE ȘI:

În urma ședinței, liberalii constănțeni au stabilit că, cel mai probabil, vor merge în lupta electorală din această vară la fel ca în 2016: Vergil Chițac candidatul PNL pentru Primăria Constanța.

A fost o ședință care a durat aproximativ 20 de minute. Am vorbit despre ultima ședință de CL și, în privința candidatului pentru Primăria Constanța, nu am avut un vot dar în principiu e vorba de domnul Vergil Chițac. Nu a avut nimeni în timpul ședinței ceva de spus împotriva domnului Chițac dar sunt diferențe de viziune care trebuie clarificate până la BPJ de sâmbătă. Atunci, da, vom face desemnarea. Domnul Ionuț Rusu are șanse, dar dacă până sâmbătă nu facem acele clarificări cel mai probabil va rămâne domnul Chițac. În final, am primit mandat să port discuții cu USR în vederea posibilității unei alianțe”, a spus președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre revenirea lui Vergil Chițac în PNL, iar liberalii constănțeni au avut mai multe ședințe tensionate. Atât sondajul cât și lobby-ul efectuat la București i-au dat câștig de cauză senatorului, care, practic, și-a impus revenirea printre liberali. Totodată, Chițac a avut și o serie de condiții pentru revenire, cum ar fi faptul că nu mai dorește să figureze pe lista de consilieri locali cei care au votat PUZ-urile, practic… toți cei care sunt acum în funcții. Solicitările lui Chițac au fost atât de draconice, încât nici măcar Bogdan Barață nu figurează pe listele dezbătute în prezent, consilier local învestit în funcție… luna trecută. Totodată, Chițac a mai solicitat trei persoane din partea lui care să fie figureze pe listă, iar liberalii au acceptat doar două.

CITEȘTE ȘI:

Candidatura lui Chițac urmează să fie validată în două foruri superioare: Biroul Politic Județean al PNL și Biroul Politic Național. Primul dintre ele va avea loc sâmbătă, cu acest prilej liberalii trebuie să desemneze și candidatul pentru Consiliul Județean. Aici se vorbește despre președintele organizației județene, Bogdan Huțucă, care, personal, nu are un astfel de obiectiv și o desemnare surpriză.

Biroul Politic Național al PNL va fi convocat luni, 9 martie, când vor fi validați toți candidații la alegerile locale în toate județele și toate localitățile.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.