Deputatul Vișan (PSD), atac la Stelian Ion: „Lozincile nu salvează Constanța! USR, o neîntreruptă enciclopedie de opinii”

Tensiune mare la Constanța în ultimele zile din cauza unei lucrări din centrul orașului. Vestigiile cetății Tomis ar putea fi distruse cu prilejul acestei lucrări, iar reacția societății civile a fost vehementă împotriva investitorului, SC Bueno Comp SRL.

Terenul în cauză, situat pe bd. Tomis nr. 49A, în suprafață de 718 mp, este din 2016 proprietatea soților Carmen-Diana și Enache Bucovală și a soților Liliana și Stelian Bucovală. S-a efectuat descărcarea arheologică încă din 2017, iar investitorul, potrivit documentației, și-a luat angajamentul că va conserva și va pune în valoare zona istorică.

USR Constanța și Asociația Constanța Altfel nu cred în aceste angajamente ale investitorului și au avut mai mult inițiative în ultimele zile, printre care și un lanț uman, chiar de 24 ianuarie. Între timp, deputatul USR Stelian Ion a anunțat, luni, faptul că militanții USR au găsit locul în care este aruncat pământul excavat și au chemat arheologii. Aceștia au descoperit material arheologic și consideră că cele constatate pot face obiectul unui dosar penal. 

Ideea dosarului penal s-a concretizat miercuri, când Stelian Ion a anunțat că lucrările sunt sistate și a început cercetarea penală, în urma mai multor sesizări. Totodată, joi, de la 10:00, la lupoaică va veni un secretar de stat din cadrul Ministerului Culturii, la o conferință organizată de USR.

CITEȘTE ȘI:

La Constanța, social-democrații consideră că toate inițiativele lui Stelian Ion au o coloratură politică, intenția acestuia fiind de a obține notorietate întrucât deputatul este candidat la Primăria municipiului. Printre aceștia, deputatul PSD George Vișan, care l-a atacat pe Stelian Ion din toate direcțiile: gargară academică, povești de adormit pescărușii ș.a.m.d.

„Crede că are idei bune. Idei de tot felul au toți. Soluții reale, nu general închipuite, nu are! Crede că știe tot!Doar gargară academică sub imperiul gravității și idei fără număr că nu contează dacă sunt și reale . Când nu ai nimic decât povești de adormit pescărușii,asta faci! Promiți, că nu costă nimic. De la sloganuri zbierate pe unde apucă, la fapte este drum lung! Fără îndoială este este un maestru al iluziei, așa cum este și USR-ul întreg!Obsesia grandomană a mesianismului în politică, a salvatorului, este un clișeu redundand. Românii s-au lămurit. Pentru că tot ce perorează în spațiul public candidatul USR-ului în Constanța este o neîntreruptă enciclopedie de opinii, verdicte și soluții deloc credibile. Aparent pot fi credibile. Are soluția salvatoare la orice problemă. Aparent.Așa cum și-a câștigat și ridicola notorietate în Parlamentul României. Poate că tupeul, lipsa de respect și neputința de a înțelege democrația, îl fac să devină credibil la orice altceva decât în a fi ales că primar al Constanței! Populismul absurd îl convinge chiar și pe el însuși că are soluții la problemele pe care nu le înțelege! E ușor să pari coerent în discurs când reciți lozinci. Cu o mimică serioasă, deh, el e cel ce salvează orașul,țara și de ce nu galaxia, cu o voce gravă, că dă bine, candidatul nostru nu este decât o iluzie ce nu se poate salvă pe sine! Are și el o calitate. Înjură ciuma roșie! În concepția sa, politica se face pe bază de ură. La atât se rezumă în realitate programul său electoral. Este atât de ușor să zbieri lozinci! Mai dificil este să faci ceva, să și fi capabil și responsabil realizezi ceea ce promiți!Lozincile nu guvernează! Lozincile nu salvează Constanța!”, a transmis deputatul Vișan.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *