Deputatul Vișan la discuții cu Liga Navală Română, pentru revizuirea legislației pensiilor în domeniul naval

Deputatul PSD George Vișan anunță, miercuri, că a avut, în cursul ultimelor luni, o serie de întâlniri la Cabinetul Parlamentar din Constanța, cu numeroși reprezentanți ai Ligii Navale Române. Subiectul discuțiilor a fost revizuirea legislației pensiilor în domeniul naval, precum și promovarea unei inițiative legislative în vederea reparării unei inechități produse personalului navigant maritim care a efectuat serviciul numai pe navele comerciale aflate sub pavilion românesc.

În urma acestor audiențe, parlamentarul constănțean a organizat o întâlnire între o delegație a Ligii Navale Române, alcătuită din comandanții de nave maritime Stelian Ursu, Mircea Bulgăr și Cherim Nejmedin, și reprezentanți ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, la București.

„Împreună cu reprezentanții Ligii Navale Române, filiala Constanța, am avut o întâlnire de lucru cu domnul ministru secretar de stat in Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Adrian Rîndunică, pe tema corectării în noua lege a pensiilor a cuantumului pensiei comandanților de cursă lungă! Sperăm ca în urma acestor discuții să se găsească o soluție care să rezolve problema acestor oameni care au muncit o viață întreagă pentru România iar pensiile  lor să reflecte sacrificiul, responsabilitatea, obligațiile și răspunderea necesare în timpul efectuării serviciului la bordul navelor maritime”, a declarat deputatul George Vișan.

De asemenea, la finalul discuțiilor, comandantul de cursă lungă Stelian Ursu a precizat: „Am stat de vorbă pe marginea memoriului pe care peste 150 de comandanți, comandanți secunzi, ofițeri și șefi mecanici l-au transmis domnului deputat Vișan. Sistemul  pensiilor  publice   bazate  pe  punctaj  ne-a  aruncat  în  cea  mai  mare  mizerie  socială,  fără posibilități de supraviețuire, nici chiar medicamentele necesare nu le putem procura. Reprezentanții ministerului au promis ca vor analiza situația noastră iar în luna ianuarie, odată cu noua lege a pensiilor, avem speranța că și nouă, atâți câți am mai rămas,  ni se va face dreptate”.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *