Deputatul Vișan aduce asigurări primăriilor din județ: „Există o creștere pentru finanțarea bugetului de funcționare și pentru cofinațarea proiectelor locale”

Guvernul a adoptat proiectul de buget pe 2019, urmând ca acesta să fie trimis spre dezbatere în Parlament. Principalele obiective ale bugetului vor fi investițiile la nivel național și local prin finanțarea proiectelor derulate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și al Companiei Naționale de Investiții.Bugetul din acest an este fundamentat pe o creștere economică de 5,5 % și o valoare a PIB-ului ce depășește pentru prima dată 1000 miliarde de lei. Potrivit deputatului social-democrat constănțean, George Vișan, proiectul bugetului prevede și măsuri în domeniul muncii, protecției sociale și familiei.

„Salariul mediu net va fi de 3080 lei cu peste 50% mai mare față de anul 2016 iar bugetul de pensii este pe excedent urmând ca de la 1 septembrie valoarea punctului de pensie să se majoreze de la 1100 lei la 1265 lei. Sunt măsuri asumate prin Programul de Guvernare”, a spus deputatul Vișan.

Conform noului buget aprobat, domeniile prioritare care vor primi fondurile bugetare crescute sunt: educația, sănătatea și investițiile la nivel național și local.

„Pentru a pune bazele unei creșteri economice sustenabile avem nevoie de investiții în servicii medicale de calitate, în educație și infrastructură. Toate aceste sectoare prezintă creșteri substanțiale de fonduri începând cu acest an. În ceea ce privește bugetele locale alocate consiliilor județene, există o creștere a sumelor alocate din impozitul pe venit iar prin echilibrarea bugetelor locale se repartizează 7,5% din impozitul pe venit pentru finanțarea bugetului de funcționare și pentru cofinațarea proiectelor locale. Construcția bugetului a avut în vedere promovarea unui mediu favorabil investițiilor de dezvoltare locală prin finanțarea unor proiecte existente deja și care așteaptă să fie implementate”, a mai precizat deputatul Vișan.

În decursul următoarelor zile, bugetul va intra în comisiile de specialitate din Parlament iar la final va fi dezbătut și votat în plenul reunit.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *