Deputatul Turcescu a început „periplul” pe litoral, la braț cu consilierul Goidea. Mangalia, în analiză, cu primarul Radu: „Întârzieri în aprobarea proiectelor cu fonduri europene, traficul sufocant din perioada sezonului estival“

Promovat insuficient și cu o infrastructură precară, litoralul românesc, cu toate că are un potențial uriaș, nu este suficient de atractiv pentru turiștii străini. De altfel, lucrurile merg pe litoral așa cum se întâmplă în toată țara. Mergând pe aceeași linie, localitățile de-a lungul coastei Mării Negre se zbat, la rându-le, în anonimat. Într-o situație destul de precară se află sudul litoralului, unde o mare problemă o reprezintă o infrastructură rutieră neadaptată de decenii realităților.

Acest lucru a fost constatat inclusiv de deputatul PMP Robert Turcescu, care împreună cu Florin Goidea, consilier județean, au început un tur prin județ, pentru audiențe și discuții cu reprezentanții administrațiilor locale, indiferent de culoarea lor politică. Prima întâlnire a avut loc la Mangalia, în biroul primarului Cristian Radu.

„Probleme multe: necazuri cu administrarea plajelor din zonă care în mod aberant sunt gestionate de Mediu în loc să fie sub tutelă primăriilor, întârzieri birocratice pentru aprobarea proiectelor cu fonduri europene, traficul sufocant din perioadă sezonului estival în absența unei centuri ocolitoare și, desigur, criză financiară generată de perioadă în care Șantierul Naval de la Mangalia și-a încetat activitatea, timp în care bugetul local a fost văduvit de sume importante, aproximativ 10 milioane de lei, ceea ce înseamnă bani foarte mulți pentru un municipiu cum este Mangalia”, a spus deputatul Turcescu.

Turcescu a afirmat că va încerca să ducă aceste mesaje în zona de decizie politică de la nivel central, prin luări de poziție de la tribuna Parlamentului, dar și prin organizarea unor dezbateri la București despre soarta litoralului românesc.

„Sentimentul meu este că, din păcate, în afara unei stațiuni cum este Mamaia, în turismul de litoral nimeni nu s-a preocupat să facă o administrare eficientă. O să încerc să organizez o întâlnire la care să participe diverse autorități, de la miniștri până la oameni din turism și autorități locale“, a subliniat Robert Turcescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *