Deputatul Stelian Ion (USR Constanța): „Grupurile infracționale au acaparat unele partide politice și încearcă din răsputeri să ducă România într-o zonă obscură”

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a transmis, joi, cu prilejul aniversării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, un mesaj vehement. Parlamentarul consideră că am avut în acei ani o elită politică vizionară, deși nici atunci românii nu erau foarte uniți. Făcând o paralelă cu vremurile actuale, deputatul Stelian Ion anunță că România este pusă acum la grea încercare. Iată mesajul integral:

„Acum 160 de ani erau forțe politice, sprijinite de Rusia, dar și de alte mari puteri, care se opuneau unirii și modernizării României. Dar am avut în acei ani o elită politică proocccidentală, proeuropeană, vizionară, care și-a dorit mai mult pentru români. Și-a dorit făurirea unui stat unitar puternic, și-a dorit o Românie educată, și-a dorit o Românie scoasă din noroi. Nici atunci românii nu erau foarte uniți, au existat trădări, neînțelegeri, interese meschine, aveam și atunci corupție. Dar peste toate astea aveam … un vis, o viziune. Câțiva români curajoși au putut schimba cursul istoriei. Nu trebuie să ne pierdem speranța în niciun moment, chiar dacă România este pusă acum la grea încercare. Grupurile infracționale au acaparat unele partide politice și încearcă din răsputeri să ducă România într-o zonă obscură, unde nu există reguli, unde justiția este slabă, unde oamenii sunt ținuți în sărăcie, în mizerie, în neștiință, unde se poate fura ușor, unde contează doar dreptul forței, nu forța dreptului. Trebuie să fim convinși că nu vor reuși! Cursul istoriei este altul. Viziunea acestor infractori, nu este viziunea noastră! În ciuda manipulărilor trusturilor de presă aflate sub influența mafiei politico-economice, în ciuda intereselor pe care cei de la est de noi le au pentru a distruge visul european, nu vor reuși! Câştigurile lor din aceasta perioadă vor fi de scurtă durată! Dar trebuie să știm că victoriile nu vin de la sine, că victoriile vin către cei curajoși, către cei care știu ce vor. Este nevoie de efortul nostru, al tuturor celor care visam la o Românie curată, puternică, stabilă, occidentală, europeană, modernă! În perioada următoare, mai mult că oricând, trebuie să strângem rândurile! La multi ani și curaj, români!”, a spus deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *