Spread the love

Un proiect de hotărâre adoptat luna trecută, privind aprobarea vânzării prin negociere directă a unui bun imobil ce aparține domeniului privat al municipiului Constanța, a făcut subiectul unei dispute, vineri, cu prilejul ședinței ordinare a Consiliului Local.

Deputatul Stelian Cristian Ion a luat cuvântul pentru a-i anunța pe consilierii locali că a inițiat o acțiune în instanță pentru anularea proiectului de hotărâre menționat.

„Este vorba despre domnul Mircea Dobre, firma este SC Geomir, nu știu câți dintre dumneavoastră ați știut de acest aspect, nu s-a discutat în mod deschis. Domnul Dobre s-a abținut la vot, în mod corect, ce nu a fost corect este că în faza de comisie nu s-a abținut. Există semnătura domniei sale pe acel aviz și e o mare problemă aici. Nu mă interesează conotațiile penale, este discutabil, vreau doar să vă spun că nu este o atitudine corectă. Sunt oameni de afaceri prosperi printre dumneavoastră, nu cred că în perioada mandatului este cazul să procedați în acest fel, dar puneți o mare umbră, un mare semn de îndoială pe corectitudinea acestui act de guvernare locală. Este mare păcat că se procedează așa. Vă anunț că pe latură civilă vom formula o acțiune de anulare a acelei hotărâri”, a spus Stelian Cristian Ion.

Luna trecută, a fost aprobată vânzarea unui teren în suprafață de 150 mp către SC Geomir International SRL, deținută de fiica lui Mircea Dobre.

Semnătura la care se referă deputatul USR este cea privind avizul pentru raport. Mircea Dobre, în calitate de președinte al comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget – finanțe și administrarea domeniului public și privat, este obligat să semneze toate rapoartele. Este, de altfel, și „portița” consilierului local în această dispută. În plenul Consiliului Local, Dobre s-a abținut.

Pe 18 iulie, primarul Decebal Făgădău iniția proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării terenului prin negociere directă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *