Spread the love

Scandal mare la ședința de vineri a Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Președintele Klaus Iohannis și puterea nu se înțeleg nici în privința șefului Statului Major al Armatei, în contextul în care mandatul gr. Nicolae Ciucă s-a încheiat și o soluție trebuie găsită până luni, 31 decembrie a.c.

Ajuns la capătul răbdării, Iohannis a semnat prelungirea cu un an a mandatului lui Ciucă, în dauna propunerii din zona PSD, respectiv Dumitru Scarlat.

CITEȘTE ȘI:

După acest incident, apar alte probleme: publicarea deciziei lui Iohannis în Monitorul Oficial, care, în opinia deputatului constănțean al USR, Stelian Ion, este obstrucționată intenționat:

„Secretarul General al Camerei Deputaților, Silvia-Claudia Mihalcea, va fi pasibilă de închisoare de la 2 la 7 ani pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă se va dovedi că a împiedicat publicarea în Monitorul Oficial a Decretului prezidențial de prelungire a mandatului șefului Statului Major General al Armatei. La fel și conducerea Monitorului Oficial. Aceste persoane vor fi nevoite să răspundă la întrebările procurorilor, iar dacă răspunsurile vor duce către Dragnea sau către alte unelte ale infractorului șef (Dragnea a prins tehnica infractorilor de rang înalt și se folosește de alții pentru a comite ilegalitățile) aceștia vor fi pasibili de aceeași pedeapsă, ca instigatori. Am înțeles din presă că Dragnea are niște interese legate de achiziționarea unor corvete, dar de aici și până la a folosi efectiv funcția publică, periclitând capacitatea de apărare a României este cale lungă! Acum se înțelege și mai clar de ce mercenarul Tudorel Toader a propus modificarea neconstituțională a infracțiunii de abuz în serviciu. Nu doar că să-si scape clienții de dosarele penale în lucru, dar și ca să netezească drumul acestor golani pentru a-și folosi funcțiile după bunul plac, fără să dea socoteală nimănui. Dacă textul propus de Toader Tudorel nu ar fi fost contestat de noi, de Președinte, de ICCJ și ar fi trecut de CCR, acum acești indivizi stăteau liniștiți, pentru că fapta nu mai era infracțiune. În privința conflictului juridic de natură constituțională dintre Președinte și Guvern, invocat de cea mai marea juristă a țării, Viorica Dancilă, ar trebui citit doar art. 92 alin. (1) din Constituția României: “(1) Președintele României este comandantul forțelor armate și îndeplinește funcția de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Tării.” Q.E.D.”, a spus deputatul Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *