Deputatul PNL Daniel Gheorghe cere statului să ia redevențe mai mari din petrol și gaze: „Trebuie să creștem redevențele la un nivel decent și civilizat, nu la un nivel de țară din lumea a patra!“

Legea offshore, prin care statul stabileşte sisteme de taxare suplimentare pentru companiile care explorează şi vor să extragă gaze din Marea Neagră, a creat un conflict între putere și opoziție, proiect legislativ care va fi dezbătut intens în această sesiune parlamentară. După ce a fost adoptat de Senat, apoi de comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților, proiectul a fost modificat radical, la ordinul lui Liviu Dragnea, cu doar câteva minute înainte de votul final, pentru ca, ulterior, să se anunțe alte modificări radicale, printr-o ordonanță de urgență, planificată pentru luna septembrie.

Pe de altă parte, PNL vrea, la rândul său, să modifice legea offshore în sensul în care banii obţinuţi prin exploatarea gazelor din Marea Neagră să fie folosiţi de statul român pentru finanţarea construirii de reţele de distribuţie a gazului în localităţile care nu beneficiază încă de o astfel de distribuţie. Indiferent de cum se va încheia povestea cu această lege, cert este că varianta pe care actualul președinte al PSD și-o dorește îi cam sperie pe investitori, care se cam tem că vor fi nevoiți să plătească mai mult statului decât o făceau până acum…

CITEȘTE ȘI:

„Tătucul” legii offshore, Iulian Iancu, luat în vizor de aliați! Andrei Gerea, ALDE: „A introdus un amendament nefericit, de care nu știam nici noi, nici companiile”

În tot acest scandal, un liberal vine și spune că este timpul ca România să nu mai fie bătaia de joc a unor investitori din alte țări, care vin și extrag resursele naturale ale României, iar țara noastră se alege cu praful de pe tobă. Într-o declarație politică făcută în plenul Parlamentului, deputatul PNL Daniel Gheorghe vorbește despre resursele naturale privite drept prioritate națională! „Să creștem redevențele la petrol, gaze ori minerale și să nu mai dăm pe nimic ceea ce este al nostru!“, este deviza de la care a plecat declarația lui Daniel Gheorghe.

„Am văzut că s-au făcut niște presiuni foarte mari, a venit doamna ministru de Externe din Austria să facă presiuni, probabil în interesul OMV, o companie unde statul austriac are interese clare, unii spun că acolo ar avea interese și Gazprom-ul din Rusia, încă nu știm sigur cât este de adevărat, dar cert este acest lucru se vorbește în mass-media și în spațiul public. A venit să facă presiuni la legea offshore care este încă una defavorabilă statului român. Atât timp cât nu vom crește redevențele la exploatarea gazului și petrolului, proporțional cu interesele strategice ale României și cu dreptul suveran al statului al statului român nu vom reuși să obținem decât câteva firimituri și, pur și simplu, să ne bucurăm că încasăm și noi un mărunțiș. Știm cu toții că sunt trei companii străine, sunt interese din mai multe părți și foarte interesant este aspectul că respectiva doamnă ministru, după ce a făcut vizita în România, s-a și căsătorit, Doamne ajută să-i fie bine, dar la nuntă a venit domnul Putin!”, a declarat Daniel Gheorghe, deputat PNL de Ilfov.

CITEȘTE ȘI:

CADOUL lui Liviu Dragnea pentru Gabriel Comănescu: Legea offshore a fost ADOPTATĂ!

 

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*