„Deputatul-mitralieră“ lovește din nou! PSD-istul „Rambo” Rădulescu vrea eliminarea interdicției de a fi fondatori ai societăților comerciale persoanele condamnate pentru infracțiunea de corupție

Unii dintre parlamentarii noștri nu se plictisesc, le merge mintea brici. Din păcate, de multe ori numai la tâmpenii. Printre cei care își omoară timpul cu tot felul de proiecte fantasmagorice este și deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Poate unii se întreabă: cine e Cătălin Rădulescu? Este personajul controversat, cunoscut și sub numele de „deputatul-mitralieră“, care a produs rumoare anul trecut când a afirmat, în contextul protestelor din Piața Victoriei, că are armă AKM cu care a luptat la Revoluţie și nu ar ezita să o folosească.

„O țin, pentru că, dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să schimbe statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat! Imediat! Dar pot să ies unde vreau eu, dacă mă apucă vreo nebunie, pot să ies să trag unde vreau eu, e riscul meu și hotărârea mea“, a afirmat, atunci, Rădulescu. Ei, bine, Rădulescu nu este cunoscut doar pentru tâmpenia cu mitraliera, ci și prin numeroasele proiecte, printre care la loc de „frunte“ stau o serie de propuneri de modificare a Codului Penal. Printre doleanțele „deputatului mitraliera“ se numără și cea referitoare la rejudecarea tuturor dosarelor penale întocmite după 2009. Dar, stați! Asta nu e tot! Deputatul PSD s-a gândit și la aleșii locali. Vrea ca cei găsiți în conflict de interese să plătească doar cu o amendă. Iar primarii care au proiecte europene să primească un spor consistent.

Cireașa de pe tort o lăsăm pentru partea a doua a materialului. Potrivit unui proiect de lege depus în Parlament, Rădulescu vrea modificarea Legii nr. 31/1990 Legea societăţilor. Ce înseamnă asta?! Nici mai mult, nici mai puțin, „deputatul mitralieră“ dorește ca modificarea art. 6 alin. (2) din Legii nr.31/1990 privind societățile, cu modificările și completările ulterioare, în sensul eliminării interdicției de a fi fondatori ai societăților personale persoanele condamnate pentru infracțiunea de corupție, motivat de faptul că „faptele de corupție au un subiect calificat și privesc exercitarea unor atribuții în domeniul public“, în timp ce săvărșirea unei astfel de infracțiuni „nu afectează activitatea unei societăți din domeniul privat“. Practic, pe domunul „deputat-mitralieră“ îl zgârie la ureche termenul de „condamnat pentru fapte de corupție“ și de aceea îl vrea eliminat din lege. Intersat este că propunerea lui Rădulescu vine în condițiile în care el are dosar PENAL de tulburare a liniştii publice, după declaraţia privind deţinerea unei mitraliere AKM. Poate că parlamentarul PSD o fi având vreo societate, iar actuala lege nr. 31/1990 îi cam stă în calea fericirii sale de om de afaceri.

În viziunea lui Rădulescu, art. 6 alin. (2) din Legii nr.31/1990 privind societățile ar trebui să aibă următoarea formă:

„(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instruirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, republicată, sau pentru infracțiunile prevăzute de prezenta lege.“

După cum notam mai sus, din textul articolului a dispărut pasajul referitor la fapte de corupție. Din fericire, conducerea social democraților nu a pus botul la propunerile Rambo-ului din PSD. Senatul a respins, în 2 februarie, proiectul lui Rădulescu. În plus, Guvernul condus de Viorica Dăncilă a trimit Parlamentului un punct de vedere în care notează faptul că nu susține proiectul. Inițiativa se află în prezent la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor și ne îndoim că o astfel de inițiativă va fi aprobată. Interesant este că printre semnatarii inițiativei se numără și deputatul de Constanța al PSD Radu Babuș, însă în adresa trimisă la Camera Deputaților în dreptul său nu apare nici o semnătură.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “„Deputatul-mitralieră“ lovește din nou! PSD-istul „Rambo” Rădulescu vrea eliminarea interdicției de a fi fondatori ai societăților comerciale persoanele condamnate pentru infracțiunea de corupție

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *