Deputatul Mihai Lupu salută adoptarea legii în plată

După îndelungi discuții, tergiversări și lupte cu unii reprezentanți ai sistemului bancar din România, parlamentarul constănțean Mihai Lupu (PNL) salută faptul că Legea dării în plată a fost adoptată, miercurea trecută, de către Camera Deputaților.

De asemenea, Camera Deputaților a fost for decizional în această privință, stabilind că Legea privind darea în plată nu se va aplica programului Prima Casă, iar plafonul creditelor care intră sub incidența acestui act normativ să se majoreze de la 150.000 la 250.000 de euro.

Legea dării în plată stipulează că persoanele cu credite de locuințe își pot ceda bunurile ipotecate către bănci dacă sunt în incapacitate de plată a ratelor împrumuturilor, cu excepția celor care au fost condamnați printr-o hotărâre definitivă pentru infracțiuni în legatură cu creditul pentru care se solicită aplicarea legii.

„Prin promovarea acestei legi absolut necesare pentru clienții băncilor – persoane fizice care nu-și mai puteau plăti sub nicio formă ratele la bancă -, PNL nu a făcut un demers împotriva sistemului bancar, ci, din contră, aceasta va fi o lege care va aduce, în sfârșit, un echilibru în raporturile dintre clienți și bănci. Mai mult decât atât, Legea dării în plată nu reprezintă o lege de protecție socială pentru anumite categorii defavorizate, deoarece persoanele care astăzi au probleme privind plata creditelor nu reprezintă o categorie defavorizată, ci sunt oameni activi, care au unul sau mai multe locuri de muncă, dar care, din cauza clauzelor abuzive ale băncilor, nu își mai pot achita sumele din ce în ce mai mari pe care au ajuns să le datoreze acestora, iar această lege tocmai asta face: îi ajută pe oameni pentru a putea da în plată unele bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite”, a precizat deputatul Mihai Lupu.

CITEȘTE ȘI:

Legea dării în plată a fost ADOPTATĂ! Mesajul inițiatorului către Mugur Isărescu: „Oprește intoxicarea și presiunile publice!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *