Deputatul Lungoci anunță că PSD Constanța va strânge SEMNĂTURI pentru Spitalul Regional: „Dacă nici așa nu reușim, va fi un EȘESC al clasei politice și Constanța nu va avea Spital nici în 2030!”

Parlamentarii PSD Constanța – senatorul Felix Stroe – președinte al organizației județene și deputații Marius Horia Țuțuianu, Cristina Dumitrache și Lucian Lungoci, au organizat joi dimineață o conferință de presă la sediul cabinetelor parlamentare. Cu acest prilej, deputatul Lungoci a anunțat faptul că PSD Constanța începe o campanie de strângere de semnături pentru Spitalul Regional Constanța.

Amintim faptul că Spitalul Regional a făcut parte din programul de guvernare al PSD, care nu a fost îndeplinit – aspect punctat de deputatul Lungoci, dar nici de actuala guvernare de dreapta. Pe final de guvernare, cei de la PSD Constanța au încercat varianta unui spital militar, care a fost contestat de președintele Klaus Iohannis la CCR. Astfel, Constanța a rămas fără spital și deputatul Lungoci forțează  un apel al constănțenilor pentru Ministerul Sănătății și premierul Florin Cîțu, amintind faptul că Spitalul Județean Constanța este, efectiv, în pragul prăbușirii, aspect reclamat tocmai de un senator liberal, specialist în Sănătate.

„Fiecare dintre noi, vrem-nu vrem, apelăm la serviciile Spitalului Județean Constanța. S-a tot vorbit de necesitatea construirii unui nou spital. Avem lângă noi și județul Tulcea, care și ei vin în Constanța pentru a se trata. Avem litoral și sezon estival cu peste un milion de turiști. Clădirea (spitalului – n.r.) e de peste 50 de ani, așa cum zicea și senatorul PNL Septimiu Bourceanu, sunt expertize tehnice care arată clar că această clădire nu mai prezintă siguranță. Este impropriu compartimentat pentru o unitate medicală modernă, secția de pediatrie e în aceeași clădire și oricând se pot întâmpla activități grave, capacitatea de primire la UPU este foarte redusă, motivele sunt multiple, s-au tot discutat. E clar că județul Constanța – sau Dobrogea – are nevoie de un spital nou. Nici în guvernarea de stânga, nici în cea de dreapta, nu s-a întâmplat acest lucru. (…) Colegii noștri parlamentari din mandatul trecut au avut o inițiativă legislativă, care prevedea înființarea unui spital militar, care a fost atacată din păcate de președintele Klaus Iohannis. Nici acea metodă nu a dus la construirea unui spital… În acest moment, Dobrogea nu este inclusă pe lista celor trei viitoare spitale. (…) Actuala guvernare nu ține cont de părerea parlamentarilor PSD, nu solicităm banii pentru construirea spitalului, ci demararea procedurilor. De data asta încercăm altceva: lansăm o campanie de strângere de semnături, vocea constănțenilor să ajungă la ministrul Sănătății și la premier, să îi convingă pe guvernanți să includă și Constanța pe lista spitalelor regionale. Este mai mult o acțiune civică decât politică. Va fi o victorie a cetățenilor, nu a unui politician. Dacă nu vom reuși nici în această formă, cu siguranță va fi un eșec al clasei politice. Prin diferite campanii de informare, pe internet, cu corturi, cu ajutorul presei, vor circula tabele de strângere de semnături pentru înființarea acestui spital. Dacă nici în 2021 nu prindem acest „tren”… cred că nici în 2030 nu vom avea un astfel de spital…”, a precizat deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *