Deputatul Dobre: „Directorul ANM să explice dacă mai poate face prognoze corect. Dacă nu, să-și dea demisia! S-a golit litoralul românesc!”

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a intrat în vizorul deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre. Duminică, fostul ministru al Turismului a avut o ieșire furtunoasă împotriva directorului ANM, pe care a acuzat-o că, din cauza prognozelor eronate, litoralul românesc s-a golit.

„Declarațiile hazardate și panicarde ale directoarei ANM, Elena Mateescu, au golit litoralul românesc, în acest weekend. Joi, 11 iulie, directorul general al ANM a afirmat că fenomenul meteo care a generat miercuri o furtună devastatoare în Grecia, soldată cu sute de victime, între care și șase morți, ar putea să provoace incidente şi în România, litoralul urmând să fie afectat. Vestea că sunt şanse ca ciclonul din Grecia să lovească şi România, mai ales litoralul românesc, a determinat mii de români să-și anuleze rezervările pentru acest weekend. „Furtuna violentă care a lovit regiunea Halkidiki din Grecia ar putea ajunge şi în România” – sunt cuvintele directoarei ANM, care au indus panica în populație. (…) În cursul zilei de sâmbătă s-au emis averitizări din vreme severă pe litoral, inclusiv cod portocaliu de furtuni, deși aceste fenomene nu s-au înregistrat. „Să ne răspundă doamna director ANM dacă nu are echipamente performante pentru a da prognozele corect. Dacă nu există aceste echipamente sau specialiștii de la ANM nu știu să le folosească, atunci ar trebui să elibereze posturile. Tot doamna director ANM a declarat că populația trebuie să se pregătească pentru un dezastru, până la sfârșitul acestei luni, deși, cu altă ocazie, explica faptul că nu se pot da prognoze corecte pentru o perioadă mai lungă de trei zile. Dacă va continua în acest fel, va reuși să distrugă turismul românesc, nu doar pe Litoral, ci și în celelalte zone ale țării. Solicit demisia directorului ANM și cer Guvernului României să ia urgent măsuri, înainte de a se distruge tot ce a mai rămas în această țară. (…) În urma incidentului provocat de prognoza greșită de ANM, în acest weekend, este absolut necesară o anchetă în urma căreia să se stabilească din ce motive nu se pot face prognoze meteo corecte și dacă se poate considera sabotaj acțiunea de saptămâna aceasta. Acțiunile de prevenție sunt absolut necesare, în caz de fenomene meteo extreme, dar nu se fac prin emiterea și propagarea unor mesaje menite să inducă panică, având ca rezultat anularea rezervărilor în structurile de cazare din zonele turistice, cu precădere pe Litoral. Pe de o parte, pericolele fenomenelor atmosferice extreme trebuie să fie gestionate prin informarea populației în legătură cu măsurile care trebuie să fie luate, în caz de furtună, tornadă, grindină, etc. Nicio țară din lume nu își blochează turismul pentru că pot exista furtuni de vară”, a declarat deputatul Dobre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.