Deputatul de Delta Dunării, Boroianu (PNL), pe… FĂRAȘ! „A crezut că ne facem de râs la alegeri și nu a muncit deloc”

Deputatul Robert Boroianu a fost revocat joi, 6 iunie, din funcția de secretar general al organizației județene a PNL Constanța. Boroianu a părăsit forul de conducere al liberalilor rușinos: 22 de voturi pentru, un vot împotrivă și unul anulat.

Din acel moment, conducerea PNL Constanța a instaurat o tăcere totală pe subiect, refuzând să comenteze decizia Biroului Politic Județean sau să ofere alte detalii. Mai mult sau mai puțin oficial, s-a sugerat faptul că activitatea din Parlament și afacerile i-au ocupat timpul lui Boroianu.

Explicația este cel puțin una de protocol, întrucât, cel puțin din punct de vedere al activității parlamentare, Boroianu nu excelează deloc. Ba, din contră! Liberalii constănțeni ne-au precizat că, până la votul de joi al BPJ, Boroianu a fost rugat să facă un pas în spate. Nici vorbă de onoare la deputatul constănțean, care a refuzat să demisioneze, așa că a rămas o singură soluție: votul de revocare.

„A fost rugat să demisioneze și a refuzat. Probabil, el a crezut că o să ne facem de râs la alegerile europarlamentare și nu a tras deloc pentru partid. A fost singurul cu funcție din partidul nostru căruia nu i-a păsat. A mizat greșit și a pierdut”, ne-au precizat surse liberale.

Revenind la activitatea parlamentară a lui Boroianu, în fișa deputatului bate… vântul. În doi ani și jumătate de deputăție, Boroianu a avut patru luări de cuvânt, din care trei declarații politice și… jurământul din 2016. Și-a pus semnătura pe 23 de moțiuni simple sau de cenzură, toate respinse și a susținut 34 de propuneri legislative, din care doar una a fost promulgată lege și pe care, evident, nu a inițiat-o el.

În ceea ce privește inițiativele personale, în doi ani și jumătate de mandat, trecem în dreptul lui Boroianu doar șapte propuneri legislative, cele mai multe în propriul interes antreprenorial. Astfel, propunerea privind înfiinţarea abatoarelor mobile având ca obiect activitatea de abatorizare a animalelor şi comercializarea cărnii a căzut la Senat pe 4 februarie; proiectul privind modificarea aplicării tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale este inițiat mai degrabă de colegul și șeful său de partid, Bogdan Huțucă, proiect adoptat de Senat pe 6 februarie; proiectul de modificare a legii îmbunătățirilor funciare se simte mai bine, fiind adoptat de Senat pe 19 februarie (practic singurul cu șanse relative de adoptare finală); proiectul privind evidența și domiciliul cetățenilor a căzut la Senat pe 21 februarie; proiectul pentru aprobarea OUG de aprobare a schemelor de plăți în agricultură căzut, de asemenea, la Senat pe 23 aprilie 2018 și uitat la Camera Deputaților de atunci; la fel s-a întâmplat și cu proiectul de modificare a legii privind constituirea rezervației biosferei Delta Dunării și la fel și cu proiectul privind reclamele la tot felul de dulciuri.

Astfel, activitatea parlamentară invocată de liberalii constănțeni nu se susține, iar pentru tot acest nimic, Boroianu a încasat până în prezent indemnizații consistente. Un parlamentar primește o indemnizație lunară de 10.000 lei net. Dacă este din provincie, cum este și cazul lui Boroianu, mai primește 4.600 lei pentru cazare în București și încă o sumă forfetară pentru cabinetele parlamentare şi activitatea parlamentară din circumscripţiile electorale care înseamnă 25.000 de lei, dintre care jumătate sunt decontabili, jumătate sunt luaţi pe declaraţie pe proprie răspundere (pe care nu îi socotim la calculul final). De asemenea, se mai acordă 1.400 de lei, transport în circumscripţia electorală, dar și o diurnă care depinde de numărul de zile pe care îl petrece în Parlament, de aproximativ 200 lei. Mai adăugăm și telefon, tabletă, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cât şi la vagon de dormit, cât şi o călătorie dus întors către circumscripţia electorală cu avionul. Astfel, deputatul Boroianu a încasat pentru dormitul în Parlament, din ianuarie 2017 și până în prezent, cel puțin 486.000 lei!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*