Deputatul Cristina Rizea, a PLECAT din USR Constanța (UPDATE)

UPDATE

Cristina Rizea, deputat de Constanța și-a anunțat, luni, 20 iunie, demisia din USR, devenind al doilea parlamentar care se alătură Partidului REPER:

Eu cred că menirea unui politician este de a-și servi poporul care l-a ales, cu demnitate, bună credință și onestitate. Așa văd eu această #politicăaltfel pe care o clamăm în USR de ani de zile. Doar că lucrurile nu stau mereu așa cum ne dorim, deși USR e plin de mulți oameni faini.. Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească, am văzut cum interesul de gașcă, de beneficii ajunge să fie pus mai presus de binele comun. Eu aleg să-mi păstrez reperele, să rămân fidelă principiilor pentru care am întrat în politică cu trei ani în urmă. Aleg să clădesc și nu să dezbin. Aleg să evoluez și nu să mă pierd în orgolii și lupte fără sens. Aleg să las în urmă USR și să construiesc din nou, de la capăt, mai bine și mai temeinic. Aleg REPER. Nu este o decizie luată ușor. Sunt mulți oameni în USR pe care îi respect și îi admir. Din păcate, în multe județe, USR este acaparat de găști cu interese proprii. Constanța, filiala din care am făcut parte până astăzi, este un astfel de caz, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am ales să plec. De altfel, relația rece pe care am avut-o după fuziune, cu actuala conducere a USR Constanța, este una de notorietate. Și nu sunt un caz singular. Nu am putut fi niciodată de acord, de exemplu, cu frauda internă la alegeri prin falsificarea adreselor de email a peste o sută de membri inactivi sau chiar foști membri astfel încât altcineva să voteze în locul lor. Cu atât mai mult, nu am putut să accept asta în filiala fostului Ministru al Justiției de la care aveam pretenția să nu gireze astfel de practici asupra cărora i-am atras atenția de la bun început. Constanța are nevoie de soluții concrete și de bun simț la problemele cu care se confruntă, are nevoie de mult mai multă voință politică, are nevoie de dialog și de o comunicare sinceră între politic și societatea civilă pentru că doar așa putem construi încredere și doar așa ne putem dezvolta ca oameni, ca oraș sau ca județ.”

Cristina Rizea a fost aleasă deputat în circumscripția 14 Constanța pe listele PLUS și a devenit membru USR în urma fuziunii dintre cele două partide. Cristina Rizea este printre cei mai activi parlamentari de Constanța, reușind în cele optsprezece luni de mandat să fie inițiator la 174 de proiecte legislative dintre care 13 promulgate legi. Printre acestea amintim Legea 56/2022 privind accesul cu animale de companie pe plajă și proiectul legislativ de decontare a procedurilor de fertilizare în vitro din Fondul Unic Național al Asigurărilor Sociale de Sănătate.

REACȚIA USR CONSTANȚA:

Din păcate, modul în care doamna Cristina Rizea a ales să iasă din USR nu îi face deloc cinste. Declarațiile dumneaei nu reprezintă altceva decât o serie de acuzații nefondate la adresa colegilor și partidului datorită cărora a ajuns deputată în Parlamentul României. O atitudine ce denotă clar faptul că această mișcare face parte dintr-un plan executat conform şi la comanda celor care, de altfel, i-au și dat undă verde pentru a demisiona din USR. Avem în faţă un exemplu clasic de traseism politic, din care nu a fost exclusă denigrarea. Amintim și faptul că, în timpul campaniei electorale, doamna Rizea era unul dintre candidații care se pronunța „pentru“ pierderea mandatului parlamentar în caz de traseism”, au reacționat USR-iștii constănțeni.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Plecarea lui Dacian Cioloș a generat o hemoragie în USR, atât în Parlamentul European, cât și în Parlamentul României. Mai mulți parlamentari și europarlamentari l-au urmat pe Dacian Cioloș, iar USR pare un partid în derivă. Deputatul USR Constanța, Cristina Camelia Rizea urmează să demisioneze din USR și i se alătură lui Dacian Cioloș în partidul REPER.

Adevărata lovitură pentru USR, însă, abia se conturează. În prezent, USR are 53 de deputați, iar dacă Rizea va pleca, grupul va număra doar 52 de deputați. Astfel, USR riscă să ajungă la un număr de sub 50 de deputați, ceea ce nu le va mai permite să sesizeze Curtea Constituțională decât dacă obțin semnături din partea deputaților din alte grupuri parlamentare. În acest context, este de așteptat ca USR să apeleze la oamenii lui Ludovic Orban sau alți independenți, dar nu la oamenii lui Dacian Cioloș, pentru că asta ar însemna o legitimare a acestora.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.