Spread the love

Deputatul PNL Constanța, Robert Boroianu, își continuă aventura parlamentară. Preocupat în general cu nimic, Boroianu instrumentează tot felul de năstrușnicii, fie în interesul propriei companii pe care o conduce (Gepeto Impex SA, în reorganizare), fie în interes electoral, nici o inițiativă a acestui parlamentar neavând nici o treabă cu necesitățile societății românești. De altfel, se vede și în fișa postului de parlamentar: Robert Boroianu și-a pus semnătura pe 29 de propuneri legislative, din care doar una a fost promulgată ca lege. Practic, Boroianu, în trei ani de activitate parlamentară, nu a inițiat mai nimic! Conștient că majoritatea parlamentară îi trântește orice proiect, apelează la tot felul de șmecherii electorale, cum este și cazul de față:

Propunerea legislativă, intitulată pompos, pentru completarea art.292 alin.(1) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, se referă la promovarea unei diete sănătoase, pentru copii.

„În acest moment, pe piața românească sunt prea mulți factori de descurajare care complică inutil dietele: reclama la tot felul de dulciuri, etichete nutriționale cu explicații complicate, și nu în ultimul rând prețul. Este timpul ca o dietă sănătoasă să fie încurajată și prin măsuri fiscale. (…) Malnutriția și obezitatea în rândul copiilor trebuie să fie probleme care să-i preocupe pe români, întrucât costurile pentru tratarea obezității sunt destul de mari, cu toate consecințele negative de sănătate și costuri financiare”, arată în expunerea de motive cei doi inițiatori, Robert Boroianu și Vasile Gudu.

Pe Boroianu nu îl mai vor nici liberalii…

Bineînțeles că războiul lui Boroianu cu dulciurile s-a lovit de reticența Parlamentului, iar Senatul a respins inițiativa pe 29 mai 2018, propunerea ajungând la Camera Deputaților pe 19 februarie a.c. Traseul a fost în continuare groaznic: după avize negative pe bandă ale comisiilor, raportul comisiei pentru buget, finanțe și bănci a fost, evident, negativ, iar Boroianu nu poate să acuze că PSD-iștii i-au trântit proiectul, întrucât secretarul comisiei menționate este chiar un liberal, respectiv Marilen-Gabriel Pirtea.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *