Spread the love

Parlamentarii fac ping-pong cu legea offshore și o schimbă mai des ca pe șosete… Întors de președintele Klaus Iohannis la Parlament, după ce în varianta Dragnea prevedea redevențe mai mari pentru companiile care extrag gaze din Marea, proiectul legii offshore a fost supus din nou votului Senatului. Astfel, Senatul a votat, în calitate de prim for sesizat, raportul cu amendamente pe Legea offshore, cu 81 de voturi „pentru“, 9 „împotriva“ şi 15 abţineri, iar USR a votat împotriva proiectului, în timp ce PNL s-a abţinut.

Față de proiectul care a fost adoptat inițial de Camera Deputaților și care a mers la promulgare la președinte, această nouă variantă este mult schimbată, nu în beneficiul statului român, ci în cel al companiilor care vor exploata resurse din Marea Neagră.

Printre primii care s-au declarat împotriva celei de-a treia variante adoptată de Senat a fost deputatul PNL Daniel Gheorghe. La rândul său, senatorul neafiliat Vergil Chițac a declarat pentru TOMIS NEWS că „reprezentanții puterii au dat înapoi față de varianta cu care se lăuda Liviu Dragnea, care spunea că el nu dă resursele României“. Speriați că societatea le va sări în cap, potrivit unor surse, pesediștii lucrează, din nou, la Camera Deputaților la modificarea legii offshore.

CITEȘTE ȘI:

Chițac, despre legea offshore: „Se poate transforma într-un eșec național ”

Despre acest proiect de lege, extrem de important pentru România, a vorbit și deputatul de Constanța al Pro România, Mircea Banias. Acesta a declarat pentru TOMIS NEWS că și-ar dori ca decidenții din comisiile care dezbat această lege să se inspire și din ceea ce se întâmplă în Olanda și Norvegia, spre exemplu, unde statul are cel puțin jumătate din beneficii.

„Sigur, nu putem să exploatăm singuri aceste resurse naturale și avem nevoie să vină companii cu tradiție și cu potențial tehnologic ca să extragă aceste resurse. Însă, trebuie să ne gândim mai puțin la noi și mai mult la generațiile viitoare. De asemenea, e important să înceapă exploatarea, iar orice întârziere nu aduce nici un beneficiu“, ne-a spus Banias.

Deputatul a mai afirmat că va susține o lege care să aducă beneficii importante României de pe urma gazelor naturale. Banias a spus că va comenta mai mult după ce va apărea un raport la proiectul de lege și va decide dacă va susține proiectul în forma propusă sau nu.

CITEȘTE ȘI:

Ponta continuă atacurile la Dragnea. Despre legea offshore: „În România nu se va face nici o investiție, nu se va scoate nici un metru cub de gaz, nu vom încasa nici un leu. Vom importa de la ruși”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *