Deputatul Babuș este… consternat! Noaptea minții la PSD-istul constănțean: „Va trebui să demarăm demersuri pentru intervenția persoanelor suspecte”

Constanța are mai mulți deputați zero, iar unul dintre aceștia este social-democratul Radu Babuș. Promovat intens în diverse funcții importante începând cu anul 2016 pe bază de recomandare de partid, Babuș a dezamăgit pe bandă și astăzi este eșuat în calitatea de simplu membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților.

Nici din această calitate, dar nici din cea de deputat constănțean, Babuș nu a excelat. Tăcut și dezinteresat, Babuș este deputat (la al doilea mandat) grație votului din 2016, iar de atunci nu a făcut absolut nimic!

Între timp, un polițist din Recaș (jud. Timiș) a fost împușcat mortal în timpul misiunii de către un interlop. Dacă nu a avut nici o legătură cu Constanța în ultimii doi ani și jumătate, constănțeanul Babuș s-a gândit că moartea unui polițist din județul Timiș îi oferă prilejul de a se afla în treabă.

„Sunt alături de familia îndoliată și de toți lucrătorii Poliției Române aflați la datorie și expuși permanent pericolelor specifice meseriei”, a transmis deputatul Babuș, care a arătat că „riscurile la care se supun în timpul exercitarii atribuțiilor de serviciu cei din prima linie a luptei împotriva criminalitații trebuie minimizate, în primul rând prin măsuri legislative care să le confere protecție oamenilor legii”.

„Este inadmisibil ca în anul 2019 să se aplice protocoale de intervenție vechi de zeci de ani, iar polițiștii confruntați cu infractori care le pun viața în primejdie să nu poată reacționa prompt și cu anticipație, așa cum se întâmplă în alte țări ale lumii. Va trebui să demarăm demersuri imediate pentru modificarea, eficientizarea și modernizarea protocoalelor de abordare, somare și intervenție a persoanelor suspecte în timpul acțiunilor de patrulare, filtrelor de control și altor acțiuni care îi pot expune pe polițiștii aflați în misiune”, a mai spus Babuș.

Suntem de acord că este inadmisibil să se aplice protocoale vechi de zeci de ani, dar se pune întrebarea firească: ce a făcut Radu Babuș în acest sens în ultimii șapte ani de deputăție? Și de ce va trebui să demarăm demersuri și nu demarează el, acum, în calitate de deputat, membru al comisiei de apărare, dacă este… consternat? Sunt întrebări la care suntem convinși că nu vom primi răspunsuri, pentru că Radu Babuș, pur și simplu, nu vorbește niciodată.

În altă ordine de idei, legislația proastă în domeniul ordinii și siguranței publice și înrăutățirea acesteia este opera PSD, așa cum TOMIS NEWS a arătat încă de anul trecut AICI și AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *