Deputat liberal anunță că va introduce „legea poloneză” care INTERZICE CENZURA rețelelor sociale

Deputatul PNL de Ilfov, Daniel Gheorghe, reprezentant al aripii conservatoare a liberalilor, a anunțat recent că va prelua modelul polonez de punere la respect a giganților IT ale căror algoritmi au instaurat o adevărată cenzură în mediul online. În contextul în care Facebook, Twitter și alte rețele sociale sunt profund implicate în luptele politice de peste Ocean, ieșind la suprafață noțiunea de stat în stat în privința acestor companii, în Europa reacțiile sunt firave. Doar Polonia a anunțat că instituie amenzi grele pentru politicile abuzive, însă deputatul liberal arată că va prelua acest model și îl va depune ca proiect de lege în Parlamentul României:

Algoritmii sau proprietarii giganților corporate nu ar trebui să decidă care perspective sunt corecte și care sunt greșite. Nu poate să existe acord pentru cenzură”, a declarat premierul polonez, Mateusz Morawiecki, anunțând intenția de a depune un proiect de lege împotriva cenzurii pe rețelele de socializare. Doresc să salut inițiativa Poloniei în acest domeniu și aștept cu nerăbdare să văd textul legislativ polonez. În calitate de parlamentar al României și demnitar PNL voi lua acest text și îl voi transpune, prin adaptare la România și realitățile concrete de la noi din țară, într-o propunere de lege pe care o voi depune la Parlament. Polonia este o națiune alături de care România poate face echipă foarte bună în apărarea libertății și a valorilor identitare europene care au clădit marea noastră civilizație!”, a transmis Daniel Gheorghe.

Acțiunile și valoarea de piață ale Twitter sunt în scădere după „războiul” cu Donald Trump, iar Facebook duce încă o luptă cu… proprii utilizatori, prin WhatsApp. Migrația masivă a utilizatorilor către alternative a determinat compania să amâne modificarea politicilor de confidențialitate. Facebook aplică deja în România verificarea independentă a postărilor, iar tocmai această politică este vizată de inițiativa deputatului liberal Daniel Gheorghe.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.