Depistați de jandarmi, în timp ce comercializau produse… „de firmă” pe plajă

Sâmbătă, 10 august a.c., jandarmii constănțeni, aflați în misiune în zona de sud a litoralului, au depistat pe plajele din staţiunile Eforie și Neptun, șapte persoane care ofereau spre comercializare parfumuri, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și alte accesorii, inscripţionate cu numele unor mărci de renume, fără a poseda şi documente de provenienţă a bunurilor respective.

Existând  suspiciunea că obiectele oferite spre vânzare erau contrafăcute, jandarmii au întocmit procesele verbale de constatare conform prevederilor Codului de Procedură Penală şi le-au transmis împreună cu bunurile ridicate în vederea confiscării, structurilor de poliție pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, în cursul serii de sâmbătă, jandarmii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 13000 lei, pentru fapte prevăzute de Legea nr.12/1990  privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

„Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze bunuri comercializate în mod ambulant şi fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, iar când observă astfel de acte de comerţ, să sesizeze autorităţile competente”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Totodată, potrivit IJJ, în dimineața zilei de astăzi, 12 august, în jurul orei 05.30, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, a observat pe malul Canalului Dunăre Marea Neagră în zona port Medgidia, un bărbat care pescuia folosind unelte interzise de lege.

În urma verificărilor jandarmii au stabilit că bărbatul în vîrstă de 45 ani, domiciliat în Medgidia, folosea pentru pescuit trei plase de tip monofilament(aproximativ 227 metri) interzise de legislaţia în vigoare și o ambarcațiune confecționată artizanal.

„Deoarece fapta „pescarului amator” este prevăzută şi sancţionată de O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament), jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare, pe care l-au înaintat împreună cu mijloacele materiale de probă, lucrătorilor Postului de Poliţie Transporturi Feroviare-Transporturi Navale Medgidia, în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat reprezentanții IJJ.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *