Demonstrație de FORȚĂ la Moscova, în Piața Roșie. Putin: „Rusia îşi va apăra cu FERMITATE interesele”

Rusia îşi va apăra întotdeauna „cu fermitate” interesele naţionale, a declarat duminică preşedintele Vladimir Putin cu ocazia ceremoniilor care marchează victoria sovietică asupra Germaniei naziste, denunţând întoarcerea în lume a ideologiilor rasiste şi „rusofobe”, relatează AFP.

Rusia apără fără încetare dreptul internaţional. În acelaşi timp, ne vom apăra cu fermitate interesele naţionale şi vom asigura securitatea poporului nostru„, a spus el, în faţa a sute de militari în uniformă în Piaţa Roşie.

Potrivit lui Putin, idei provenite de la nazism „sunt actualizate„, denunţând revenirea „unor discursuri rasiste, superiorităţii naţionale, antisemitismului şi rusofobiei”.

Peste 12.000 de militari, precum şi 190 de vehicule şi sisteme de armamente au început să defileze la sfârşitul discursului în faţa şefului statului şi unui public format din oficiali şi veterani pentru această paradă tradiţională care marchează victoria asupra nazismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ceremoniile de 9 Mai din Rusia, care înseamnă defilări militare în principalele oraşe, sunt un moment de comuniune patriotică dedicat celor circa 20 de milioane de sovietici ucişi în timpul conflictului. Conform institutului de sondare a opiniei publice Vtsiom, pentru 69% dintre ruşi, aceasta este principala zi de sărbătoare a anului.

Abia după căderea URSS marea paradă militară din data de 9 mai din Piaţa Roşie a devenit un eveniment anual. Vladimir Putin a plasat 9 Mai, în peste 20 de ani la conducerea ţării, în centrul politicii sale de putere, glorificând sacrificiul sovieticilor şi acuzând cu regularitate adversarii occidentali de „revizionism” istoric anti-rus prin încercarea de a minimaliza rolul URSS în înfrângerea lui Adolf Hitler.

Poporul sovietic şi-a respectat jurământul sacru, a apărat patria şi a eliberat ţările Europei de ciuma brună„, a spus el duminică.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.