Demonstrație de forță a Israelului, pe fondul tensiunilor cu Iran: A testat noile sisteme de apărare unice în lume

Israelul a anunţat marţi că a efectuat cu succes mai multe teste-cheie ale sistemelor sale de apărare antirachetă, în contextul tensiunilor cu Iranul în urma asasinării luna trecută a cercetătorului nuclear iranian Mohsen Fajrizadeh, pentru care Teheranul acuză Mossad-ul, relatează agenţia EFE.

Simularea a testat capacităţile unei noi versiuni a sistemului antirachetă „Praştia lui David”, folosit pentru interceptarea rachetelor cu rază medie şi lungă de acţiune, precum şi ale sistemului „Cupola de Fier”, destinat interceptării rachetelor de croazieră, a dronelor şi altor ameninţări. Exerciţiul a probat şi interoperabilitatea apărării antieriene multistrat, prin combinarea acestor sisteme cu sistemul Arrow (Săgeată) pentru interceptarea rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune, inclusiv a celor de mare altitudine şi dotate cu focoase nucleare.

Acesta este unul dintre mecanismele de apărare aeriană cele mai avansate din lume şi protejează statul de ameninţările apropiate şi îndepărtate (…) Sistemele acestui mecanism pe niveluri multiple oferă Israelului o capacitate strategică de primă clasă, ceea ce ne permite să acţionăm eficient în orice scenariu’‘, a declarat ministrul israelian al apărării, Beny Gantz.

Tensiunea în regiune a crescut recent în urma asasinării cercetătorului Mohsen Fajrizadeh în Iran, ţară care acuză Israelul că se află în spatele atentatului şi a promis răzbunare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *