Democrația, AMINTIRE la New York: Nevaccinații NU vor mai avea acces în restaurante, cinematografe și săli de sport

Orașul New York va impune certificatul de vaccinare pentru o serie de activități în interior. Anunțul primarului de Blasio este așteptat marți, reprezentând un nou pas într-o strategie mai agresivă pentru combaterea creșterii cazurilor COVID-19 cauzată de tulpina Delta. Primarul Bill de Blasio este așteptat să anunțe marți solicitarea privind dovada vaccinării împotriva Covid-19, pentru a „debloca New York City”, au spus oficialii orașului, citați de politico.com.

Pentru ca o persoană să meargă la restaurant, sală de sport, teatru sau discotecă va trebui să arate dovada unui vaccin anti-COVID-19. Anunțul lui De Blasio este următorul pas într-o strategie mai agresivă pentru a combate creșterea cazurilor Covid-19 cauzată de varianta Delta a coronavirusului.

La sfârșitul lunii iulie, primarul din New York le-a cerut tuturor funcţionarilor municipali să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să se testeze o dată pe săptămână, începând din septembrie. Un oficial al City Hall a spus că Bill de Blasio își dorește acum ca pentru toate activitățile de interior aceeași măsură. De Blasio s-a confruntat cu mai multe critici pentru că nu a reintrodus obligativitatea măștilor pe fondul unei creșteri recente a cazurilor, însă el a insistat că orașul trebuie să se concentreze asupra vaccinării.

Aproximativ 60% din toți newyorkezii sunt parțial vaccinați, însă ritmul vaccinărilor a încetinit.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.