DEMISII și numiri în conducerea TAROM. Compania aeriană a statului va fi condusă de… un inginer cu experiență în vânzări de polistiren și țiglă metalică

Cătălin Radu Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, a plecat de la conducerea Tarom. Motivele invocate sunt „personale”. Consiliul de Administrație al Tarom a luat act, marți, de demisia comandantului Cătălin Radu Prunariu din funcția de director general, demersul acestuia fiind din motive personale.

Industria aeronautică din întreaga lume traversează o perioadă extrem de dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană națională a reușit să supraviețuiască primilor ani de criză, în special datorită ajustării operațiunilor, restructurării personalului și exploatării unor noi oportunități pe segmentul zborurilor neregulate. Tarom se află în plin proces de transformare al companiei, demarat la începutul anului 2020, odată cu accesarea Împrumutului de Salvare ca urmare a prenotificării la Comisia Europeană a unui Ajutor de Stat de Restructurare, proceduri necesare pentru adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung”, transmite Tarom într-un comunicat de presă.

Astfel, „ținând cont de complexitatea activităților, dar și pentru a exista o continuitate în demersurile începute de către companie”, Consiliul de Administrație al Tarom l-a numit în funcția de director general pe Mihăiță Ursu, membru CA și fost Director General al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

Cătălin Radu Prunariu a preluat conducerea Tarom de la Mihăiţă Ursu, în iunie 2021. Cătălin Prunariu este fiul cosmonautului Dumitru Prunariu şi a început să lucreze în cadrul Tarom în anul 2009, în calitate de copilot, ulterior profesând ca pilot comandant, instructor şi examinator, conform ZF. În paralel, între 2012 şi 2017, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile Române. În perioada 2019-2020 a ocupat funcţia de inspector-şef pentru operaţiuni aeriene.

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM l-a numit marţi în funcţia de director general pe Mihăiţă Ursu, membru în Consiliul de Administraţie şi fost director general al companiei în perioada iunie 2020 – iunie 2021. Potrivit unui comunicat TAROM, Consiliul de Administraţie l-a nominalizat pe Mihăiţă Ursu în funcţia de director general în contextul în care operatorul aerian naţional se află în plin proces de transformare, demarat la începutul anului 2020, o dată cu accesarea împrumutului de salvare ca urmare a pre-notificării la Comisia Europeană a unui ajutor de stat de restructurare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *