DEMISII în bloc din PNL! Orban: „NU acceptăm UMILINȚA concubinajului cu PSD!” Bola: „Am fost pus în situația de a-i MINȚI pe alegători și NU vreau!”

Mutări de ultimă oră în PNL. Cei 17 parlamentari din tabăra Orban au decis să demisioneze din partid, după alianța cu PSD. Ieri, Ludovic Orban a anunțat că demisionează din PNL și își face alt partid.

Am așteptat să se schimbe deciziile. Dar nu s-a întâmplat nimic. Ne-am depus astăzi demisiile. Conducerea PNL și cei care au decis alianța cu PSD greșesc. Politica este o chestiune de încredere și în ceea ce ne privește, nu ne permitem să pierdem încrederea. Al doilea motiv pentru care mi-am depus demisia, e o dovada de lașitate. Sunt unii care promit să lupte, dar când se iau decizii. E greu să faci politică, să schimbi administrația și să faci reforme profunde. Văzând câtă frică de răspundere și câtă lașitate există am decis să demisionez”, a declarat Violeta Alexandru.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, care și-a dat demisia din PNL, a anunțat că va anunța în perioada următoare numele formațiunii politice pe care o va face după plecarea din PNL.

Constituirea unui nou partid trebuie să o facem temeinic și în funcție de nevoile reale. Mai sunt colegi cu care sunt în dialog, care nu au luat încă decizia. Săptămâna viitoare vom începe constituirea unui grup parlamentar. Și numele grupului trebuie să fie în concordanță cu numele formațiunii. Am discutat despre nume, le vom testa și vom vedea care ne reprezintă. Partea bună a PNL va veni cu noi”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban și alți 16 parlamentari PNL și-au dat demisia și din partid, după ce, anterior, se retrăseseră din grupul parlamentar liberal. După demisia parlamentarilor, Orban anunță urmează un val de demisii ale membrilor simpli de partid. „Câtă frunză, câtă iarbă, partea bună a PNL va veni cu noi.”, a spus Orban.

Preferăm să mergem în deșert, decât să suportăm robia, cu speranța că vom găsi pământul făgăduinței. În PNL sunt zeci de mii de oameni care s-au bătut pentru valorile liberale, care s-au bătut cu PSD, care au avut de-a lungul timpului pentru a duce PNL la victorie, sunt convins că mulți vor avea aceeași părere ca și noi: PNL a murit, dar liberalismul este viu în România. Sunt mii de liberali care nu vor accepta umlința de a trăi în concubinaj cu PSD și vor urma aceeași cale cu noi. Câtă frunză, câtă iarbă, partea bună a PNL va veni cu noi.”, a spus Ludovic Orban.

Fostul președinte PNL Ludovic Orban a declarat marți, într-o conferință de presă la sediul central al partidului alături de parlamentari liberali care-și dau demisia din partid, că regulile care funcționează acum în partid sunt „minciuna, hoția, trădarea, prostia, lașitatea, slugărnicia, lenea, lipsa de asumare politică”.

Azi e pentru mine o zi crucială, o zi în care pur si simplu am fost obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut toata viața matură. Este o decizie pe care o iau cu o mare greutate, pentru că în PNL am cei mai mulți prieteni, alături de care am luptat umăr la umăr, alături de care am suferit, alături de care am luptat cu ciuma roșie. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL și a fi loial cetățenilor români care ne-au acordat încrederea și și-au pus speranțele în noi de-a lungul tuturor scrutinelor electorale. Am luat această decizie pentru că societatea, relațiile interumane, nu pot să se bazeze decât pe valori, pe principii, care permit oamenilor să se asocieze, să comunice, să se respecte unul pe celălalt. O familie nu se poate întemeia decât între doi oameni care se iubesc și au încredere unul în celălalt. Politica este de fapt morală, politica devine imorală când e făcută de oameni imorali. Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc azi în PNL. Din păcate, încetul cu încetul și-au făcut loc toate lucrurile pe care le detest – minciuna, hoția, trădarea, prostia, lașitatea, slugărnicia, lenea, lipsa de asumare politică, astea sunt regulile pe care se bazează gașca demolatoare”, a declarat Orban.

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, lansează un atac dur la președintele Klaus Iohannis, în ziua în care și-a dat demisia din PNL. Orban afirmă că Iohannis a ajung să „slugărească” PSD pentru a nu fi suspendat.

Nu pot, înainte de a încheia, să mă abțin să vă spun câteva cuvinte despre chiriașul de la Cotroceni. Oricât de mult se ascunde, oricât de departe va sta de oamehi, tot îl vor ajunge scrâjnelile din dinți, sudalmele și blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă atunci când își bate joc de oameni. Cu o cotă de încredere prăbușită, fără niciun fel de legitimitate și autoritate morală, Klaus Werner Iohannis încă își face planuri. Singurul plan pe care trebuie să și-l facă este să-i slugărească cât mai mult pe pesediști, pentru ca nu cumva să treacă suspendarea prin parlament. Dacă s-ar întoarce la popor într-un referendum de demitere, mandatul lui va înceta înainte de termen”, a declarat Orban.

Printre demisionarii de astăzi se regăsește și deputatul constănțean Bogdan Bola, care va ridica steagul electoratului de dreapta. Bola și-a exprimat dezamăgirea față de faptul că liberalii sunt obligați să colaboreze cu PSD, însă el nu poate urma această cale.

Nu mi-a venit absolut deloc ușor să îmi depun demisia azi din PNL, însă dacă actuala conducere ne-ar fi ascultat și pe noi și să nu se predea cu arme și bagaje către PSD astăzi nu am mai fi fost aici. Noi am avut din campanie un mesaj profund anti PSD. Astăzi și de ceva timp, aceste idealuri au fost încălcate în mod flagrant… Noi ne-am respectat promisiunea – în primul rând către alegătorii noștri. Dacă eram simplu votant, aș fi spus azi că nu mai votez niciodată PNL, dar eu sunt membru din 1995 și am varianta demisiei. Nu există animozități cu colegii din PNL de aici, eu voi încerca să adun votanții de dreapta. Ei vor continua să colaboreze cu PSD… Și eu am fost pus în situația să îi mint pe alegători și nu mai vreau”, a spus Bogdan Bola, pentru TOMIS NEWS.

În cadrul viitorului partid al lui Orban, deputatul Bola va coordona organizația de la Constanța.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat marți, după demisia sa și a altor 16 parlamentari liberali din partid, că se așteaptă că noua majoritate PSD-PNL-UDMR-minorități să le pună bețe în roate. Orban a spus că noua coaliție de guvernare dispune de o majoritate „copleșitoare” de voturi în Parlament, motiv pentru care „opoziția va trebui făcută cu multă inteligență”.

„Dvs credeți că mă aștept la un tratament corect din partea PSD sau din partea conducerii care poartă în mod ilegitim numele PNL? Sub nicio formă. Ne vor pune bețe în roate. Dar gura nu ne-o pot închide, inițiativa legislativă nu ne-o pot lua. Iar dacă terigversează (înființarea de noi grupuri parlamentare ale liberalilor plecați din partid) nu vor face decât să atragă și mai multă atenție asupra noastră”, a spus Orban.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, atacă dur președinții de filiale județene ale PNL care au absentat de la votarea coaliției PNL – PSD – UDMR. Orban spune că aceștia au preferat să se ascundă în spatele unor scrisori în loc să ia poziție.

Cîțu nu mai e președintele partidului, din momentul în care s-a decis că nu mai conduce negocierile. El nu a fost niciodată președintele PNL, ci o unealtă folosită de Iohannis și alte agende pentru a mă schimba pe mine. Putea fi oricine, dar l-au folosit pe Cîțu probabil pentru că era premier și l-au folosită să împartă bani. Vinovăția pentru această decizie mizerabilă de a aduce PSD la putere nu o poartă numai cei care au votat pentru. Din 84 de membri ai BPL doar 29 au votat pentru și 27 au votat pentru lista de miniștri. Foarte mulți oameni au preferat să trimită epistole în loc să își exercite funcția de președinți de filială. Avem 17 membri care nu au fost prezenți, președinți de filială, printre care Raluca Turcan și Dan Motreanu”, a declarat Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.