Demisie COLECTIVĂ la PRO România. Banias: „Ne afiliem la grupurile parlamentare ale PNL!”

Daniel Constantin, lider al grupului revoltaților din PRO România, a anunțat, joi, o demisie colectivă din acest partid. Era de așteptat această plecare în grup, după o lungă perioadă în care Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și Mihai Tudose nu se înțeleg de fel cu Victor Ponta. Din acest conflict se pare că Ponta a câștigat, întrucât nu mai puțin de 16 persoane cu funcții au părăsit joi partidul.

CITEȘTE ȘI:

„Noi, semnatarii acestei declarații, am demarat proiectul politic Pro România într-un moment dificil, mai 2017, în care numeroși oameni politici cu experiență nu acordau șanse mari acestei inițiative. Pro România a fost un proiect construit să ofere oamenilor de bună credință, de la simpli votanți, la politicieni, o alternativă reală la peisajul complex și complicat în care a stagnat politica românească. Am inițiat și realizat acest Proiect cu oameni care, în primul rând, au renunțat la ambițiile personale și la privilegii facile, acceptând să construiască de la zero o soluție politică de centru pentru România. (…) Suntem în continuare o echipă puternică și dornică să se implice într-un proiect de reformare a societății românești. În acest sens, semnăm astăzi împreună o demisie colectivă din PRO România și vom continua să credem în valorile pe care le-am promovat în mod consecvent”, a spus Daniel Constantin.

daniel constantin banias pro romania

Printre cei plecați se află, pe lângă Constantin, fondator și prim-vicepreședinte al PRO România, Sorin Cîmpeanu – aceași funcție, Damian Florea – deputat, coordonator Ilfov, Liviu Balint – deputat, coordonator Sălaj, Georgian Pop – deputat, Răzvan Mitu – vicepreședinte, coordonator București; Cristian Cosmin – vicepreședinte, Raluca Haliț – coordonator tineret București, Georgică Dumitru – coordonator Dâmbovița, Marius Sanfirișcă – coordonator Hunedoara, Silvian Dan – coordonator Olt, Gigi Fețeanu – coordonator Sibiu, George Manciu – coordonator Sector 2, Letiția Stoian – coordonator Sector 4, Dan Marian – coordonator Sector 5.

CITEȘTE ȘI:

Printre cei plecați se află și deputatul constănțean Mircea Banias.

„Nu știu în ce măsură e vorba de o „demisie colectivă”, pentru că demisia este un act unilateral… Am sperat că în perioada asta o să avem o clarificare a poziției noastre, care nu s-a întâmplat, din păcate… O să avem sâmbătă o ședință, dar pot să vă spun că ne vom afilia la grupul parlamentar al PNL. Sâmbătă vom avea o ședință ca să clarificăm o serie de lucruri. Sincer, nu mi-aș fi imaginat asta, e greu, după ce pleci la drum de la bun început. Și în ALDE am pățit la fel, am luat-o de la zero și în PRO România am luat-o de la zero. Noi ne-am stabilit de la început niște principii, o orientare doctrinară, Victor (Ponta – n.r.) când a venit a fost de acord cu orientarea asta de centru, un partid social-liberal, ușor văd că se duce spre stânga… Eu nu am fost în viața mea de stânga și la mine cele de dreapta sunt prioritate. O apropiere de PSD, chiar nu! Nu am o problemă cu PSD, îi respect ca adversari politici, dar eu nu…”, a spus deputatul Banias, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *