Delegații UDMR Constanța de la europarlamentare, chemați la POLIȚIE! Antal: „Demersuri abuzive, trebuie să înceteze IMEDIAT!”

Deputatul UDMR de Constanța, Antal István János, sesizează opinia publică în legătură cu o acţiune abuzivă desfăşurată desfășurată în județul vostru. Potrivit deputatului, delegaţii din partea UDMR care au fost prezenţi în secţiile de votare la 26 mai 2019, în timpul alegerilor europarlamentare, au fost citaţi de Poliţie pentru a da declaraţii despre desfăşurarea procesului de votare, însă fără să fie precizat motivul acestui demers. Mai mult, aceşti oameni au fost supuşi unor abuzuri inadmisibile pentru un stat membru al Uniunii Europene, care şi-a asumat susţinerea unor valori democratice.

1Pe lângă declaraţiile cerute, referitor la modul în care au fost delegaţi în secţii, Poliţia i-a întrebat pe aceşti oameni şi despre modul în care au votat, ceea ce înseamnă o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, dreptul la secretul votului”, a precizat deputatul UDMR.

Potrivit lui Antal, un presupus motiv ar fi rezultatele obţinute de UDMR în judeţele în care populaţia de etnie maghiară nu este semnificativă, pentru că biroul parlamentar de la Constanţa deţine informaţii, potrivit cărora, gesturi similare au loc şi în alte judeţe, în care trăiesc foarte puţini etnici maghiari.

Consider că aceste demersuri sunt abuzive şi trebuie să înceteze imediat. A pune sub semnul întrebării rezultatele obţinute UDMR, este o dovadă clară de încălcare a principiilor democraţiei. Consider că voturile obţinute în aceste judeţele reprezintă voinţa alegătorilor şi nicidecum nu trebuie suspectate drept posibile fraude”, a subliniat deputatul de Constanţa.

Deputatul Antal este de părere că alegerea momentului acestor cercetări, cu câteva săptămâni înainte de scrutinul din 6 decembrie, poate fi considerată drept o modalitate de intimidare a reprezentanţilor UDMR care, pe baza legislaţiei în vigoare, au dreptul să facă parte din componenţa personalului secţiilor de votare la alegerile parlamentare, iar acest fapt ar putea afecta gradul de încredere în UDMR.

„Consider că, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 137 din anul 2000, în România, stat de drept, democratic şi social, demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane reprezintă valori supreme şi sunt garantate de lege. Aceste acţiuni ale poliţiei lezează toate aceste principii”, a subliniat deputatul ANTAL István János, care a precizat că, în cazul în care nu încetează aceste demersuri, va sesiza Avocatul Poporului şi alte organizaţii abilitate din ţară şi din străinătate.

La alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, UDMR a obținut la Constanța 1.929 de voturi. UDMR a obținut mii de voturi în localități fără locuitori maghiari, ceea ce i-a permit să treacă pragul europarlamentarelor fără limite, după ajutor masiv de la PSD și parțial de la PNL. În 38 de secții de vot din județul Constanța, UDMR a luat voturi peste tot, chiar și în sate mici precum Vadu, Fântânele, Tariverde, Coslugea, unde nu există nici cetățeni de etnie maghiară, nici organizații ale UDMR. PSD și PNL au direcționat voturi la alegerile europarlamentare către UDMR prin intermediul cetățenilor de etnie română delegați în numele UDMR în secțiile de vot. Acești delegați au avut ca sarcină să voteze cu UDMR. Or, având în vedere numărul de secții la nivel național, un număr semnificativ de voturi au venit de la acești delegați trimiși de PSD și PNL. PNL a transmis că a trimis delegați în locul UDMR în doar 2-3% din cele 18.730 secții de vot, în timp ce PSD ar fi trimis în 90% din secții.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *