Delegație militară româno-americană, la Instituția Prefectului

O delegaţie militară mixtă româno – americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre a fost primită, vineri, de prefectul județului Constanța, Ioan Albu, alături de subprefecții Mustafa Levent Accoium și Dumitru Jeacă.

În cadrul întrevederii, prefectul Ioan Albu a făcut o scurtă prezentare a județului și a principalelor proiecte și obiective aflate în curs de dezvoltare, ținând cont de poziția strategică reprezentată de ieșirea la Marea Neagră.

La rândul lor, oaspeții americani au declarat că se află pentru prima oară în Constanța și și-au exprimat disponibilitatea în derularea unor proiecte pe plan local.

Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Constanța, vizita delegației „a avut un caracter de informare– documentare și drept scop promovarea parteneriatului româno – american. Activitatea de astăzi s-a desfășurat în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17). Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei”.  

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *