Degringoladă în PNL! Tensiunile strică și vechile prietenii. „Să fie reformă până la capăt, să plece Dragomir!”

Ședința de sâmbătă a PNL Constanța s-a lăsat cu un nou circ! De data aceasta, deputatul Mihai Lupu, de regulă discret, reținut și atent la mișcări, a răbufnit! Și-a pus demisia pe masă, nu va candida la un nou mandat și susține că viața sa politică s-a încheiat pentru că președintele Gheorghe Dragomir „nu știe să facă o echipă!” Tensiunile au escaladat, iar cuvintele grele nu au lipsit din ședința cu pricina, în care cei ce se numesc colegi se acuză de câte-n lună și-n stele! Deși, tensiunile vin ca urmare a propunerii președintelui PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, ca actualii parlamentari să nu mai candideze, partidul s-a împărțit în două și săbiile lovesc și în eșaloanele secundare!

„Am demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al Biroului și am cerut demisia domnului președinte Dragomir și numirea unui nou birou interimar! Domnul Dragomir nu își dorește să facă performanță și vrea să impună o echipă! Eu nu pot să accept o echipă care nu este bună pentru organizare. Ca să organizezi o campanie nu trebuie să impui o echipă de campanie, trebuie să fie o echipă la care să se înhame toată lumea. Ori, o echipă impusă fără să o cunoască toată lumea din organizații nu va avea rezultate. De aceea am avut eșecuri, am avut eșecuri peste tot! Nu mai candidez la parlamentare! S-a terminat, gata, îmi ajunge! Nu pot să fac campanie, performanță, într-o organizație cu Dragomir și punct! Dacă vorbim și de locale, am avut oameni care au venit de câteva zile în partid și au fost puși pe listele de consilieri, de aceea sunt nemulțumiți toți primarii! Au fost aduși oameni din afara partidului, de aceea nu avem rezultate!”, a spus Mihai Lupu, pentru TOMIS NEWS.

 Tararache vrea demisia lui Dragomir: „Să fie reformă până la capăt!”

Deputatul Mihai Tararache, unul dintre cei vizați să fie trecuți „pe tușă”, i-a urmat lui Mihai Lupu. Acesta susține că vrea reformă „până la capăt” și solicită demisia lui Dragomir.

„A fost o propunere, pe care colegii și eu i-am făcut-o domnului președinte… s-a tot vorbit de propunerea curajoasă pe care a făcut-o, actualii parlamentari să nu mai candideze, i s-a propus domnului președinte, pentru că sunt 12 ani de când este președinte, că dacă tot vrea să reformeze și mergem tot partidul pe drumul reformei este momentul să renunțe la locul la partid. Sunt foarte mulți ani, să se ducă propunerea la capăt, nu la jumătate, să lase locul unui alt coleg, care are motivație politică să câștigăm alegerile la Constanța… noi am spus că ar fi foarte bine ca unul din cei 28 de primari ai PNL să preia conducerea interimară a partidului! Ar întări mesajul de reformă și nu lipsit de conținut, ar fi un gest de curaj politic și care, într-adevăr, poate da o nouă imagine PNL, după toți acești ani în care s-au spus fel și fel de lucruri despre organizație și conducerea ei… Fiecare dintre cei 28 de primari, asta decide partidul, pentru că ei sunt cei care vor trage, vor mobiliza cetățenii să iasă la vot, ar fi un semnal de reformă completă. Am consultat opinia constănțenilor, a colegilor de partid, sunt mulți care nu cred în totalitate în această propunere… Nimeni nu ar trebui să țină de funcții și colegii mei, inclusiv domnul Lupu, au spus că nu mai candidează, așa că eu cred că domnul Dragomir trebuie să facă un pas în lateral, nu în spate, și să lase un coleg la conducerea interimară. Dacă nu poți să ocupi o funcție publică, nu poți să fii nici președintele unei organizații în contextul alegerilor parlamentare, atât de importante așa cum se anunță! PNL trebuie să vrea și să câștige alegerile și să dea un semnal că reforma clasei politice începe chiar cu domnul Dragomir! (…) Este o lipsă de motivație, o demobilizare a efectivului de partid, liderii partidului spun: „nu candidează liderul partidului la nivel județean?” Este un semnal de demobilizare! Nu este o acuzație, este un semn de întrebare, propunerea nu e completă până la capăt! Este clar că avem nevoie de reformă până la capăt, pentru ca mesajul să fie complet! Cetățenilor nu le plac aceia care se țin de scaun și asta trebuie să facem, unul din cei 28 de primari din județ să vină în fruntea armatei și să câștigăm aceste alegeri!”, a spus Tararache, pentru TOMIS NEWS.

„Tararache candidează la Medgidia?”

Aproape fiecare liberal a reacționat după ședința de sâmbătă dimineața. Aproape că s-au luat la bătaie între ei și fiecare are câte ceva de reproșat unui coleg. Dacă Tararache ne-a vorbit despre „reforma până la capăt”, un alt liberal, prezent la ședință, ne-a spus că deputatul „e disperat după un nou mandat”.

„Am participat la acțiunea de ecologizare desfășurată astăzi în municipiul Medgidia. Curățenia și respectarea mediului înconjurător reprezintă o datorie civică pentru fiecare dintre noi. În această toamnă cred că este de datoria noastră, a tuturor, să strângem gunoaiele din politică şi să le aruncăm la groapa istoriei!”, a anunțat, sâmbătă, Tararache, după ședința PNL, iar un coleg al său s-a grăbit să îl critice:

„Mai vrea un mandat, de-aia e așa disperat și se bagă în seamă cu toată lumea. A bătut palma cu Vrabie? Candidează la Medgidia? E penibil!”, ne-a spus liberalul.

Cupșa e mulțumit, orice s-ar întâmpla!

Consilierul județean liberal, Ovidiu Cupșa, este mulțumit că partidul încearcă să transmită un mesaj „de reformă”. Și el a participat la ședința de sâmbătă, nu dorește să comenteze decizia lui Mihai Lupu și consideră că „întotdeauna câștigă partidul!” De asemenea, Cupșa și-a anunțat intenția de a candida la Senat, dar nu ține neapărat „cu dinții” de această nominalizare.

„S-a stabilit astăzi echipa de campanie și primele acțiuni… Eu am fost întotdeauna mai reținut în aprecieri, și pozitive și negative, pentru că eu, de 26 de ani de când sunt în PNL, știu un lucru: întotdeauna nu câștigă nici oamenii, nici persoanele, ci partidul ad integrum! S-au depus candidaturile, există organisme statutare… eu mi-am depus candidatura la Senat, dar dacă nu voi fi eu ăla care iese, voi fi primul care se pune în spatele celui care va fi! Adică, nu am orgolii că dacă nu sunt eu, după mine potopul! (…) E o opțiune 100% personală și dă-mi voie să nu o comentez… nu știu care sunt mecanismele din spate care l-au îndemnat să facă lucrul ăsta… dar, care sunt motivele reale, numai dânsul știe! Până la urmă, să îți asumi sau nu o funcție politică nu cred că poate nimeni să o comenteze, nici eu și nici altcineva… e decizia lui! Din punctul meu de vedere, al imaginii pentru partid, este clar că, într-o formă sau alta, există la nivelul societății civile și a electoratului o tendință de a reînnoi clasa politică, a poziției partidului, eu cred că e OK să se primenească partidul cu candidaturi noi. În același timp, nu poți să obligi pe nimeni să nu își depună candidatura, pentru că, individual, fiecare membru are dreptul de a alege și de a fi ales! Dar, nici dânsul (Dragomir – n.r.) nu a susținut asta, a zis că e o propunere personală… Va rămâne de văzut în ce măsură actualii parlamentari se vor ralia acestei măsuri și care vor continua să își depună candidatura, asta e iar o măsură individuală”, a spus Ovidiu Cupșa, pentru TOMIS NEWS.

Cupșa atacat de colegi: „Cum să nu-i convină? Cade ca pisica în picioare, are bani!”

Spuneam că liberalii nu mai țin cont nici de colegialitate, nici de onoare, nici de nimic. Parcă ar mira pe cineva. De data aceasta, însă, Ovidiu Cupșa, unul dintre cei mai apreciați liberali și niciodată atacat de colegi, tocmai din respect, nu a „ratat” țintele revoltaților din partid. Un alt liberal prezent la ședința de sâmbătă a reacționat după declarația lui Cupșa:

„Păi, cum să nu îi convină lui Cupșa? Că el a făcut așa mereu, i-a plăcut să cadă numai ca pisica în picioare! Iar acum e de înțeles, că doar ce s-a trezit cu funcția la ACN, din care ia 4.000 lei lunar! Păi, ca parlamentar iei 4.900 și ești plecat de acasă, dar Cupșa stă acasă cu 4.000! Plus funcția de la CERONAV, păi cum să nu-i convină? Normal că joacă după cum îi este bine!”, ne-a spus sursa liberală.

Componenţa Consiliului de Administraţie (CA) al Companiei Naționale ”Administraţia Canelelor Navigabile” (CN ACN) a fost schimbată în urmă cu câteva zile,  în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA). Decizia vine după ce fostul CA a fost revocat, fiindu-i respins planul de administrare. Astfel, în şedinţa de pe 20 septembrie, AGA a numit un nou CA al companiei, provizoriu, din care fac parte Laura Monica Patrichi, Ovidiu Sorin Cupşa, Daniel Dumitrescu, Cristina Mihaela Iordache, Marian Daniel Căprărin, Ion Laurenţiu-Voicu şi Voicu Cheta. AGA a hotărât ca mandatul administratorilor numiţi să fie de patru luni, cu posibilitatea prelungirii cu două luni, iar remuneraţia lor brută lunară a fost stabilită la 3.972 lei.

Dragomir: „Am un angajament pentru Alina Gorghiu. Sper ca Lupu să se răzgândească și să revină alături de echipă”

La rândul său, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, ținta principală a atacurilor colegilor a reacționat într-un stil calm și dorește ca Mihai Lupu să revină asupra deciziei. Potrivit lui Dragomir, colegul său deputat nu și-a depus demisia în scris, ci doar verbal și speră ca toți liberalii constănțeni să achieseze la „intenția de reformă”.

„Domnul Lupu și-a depus mandatul din conducerea filialei, a fost o declarație verbală, doar a declarat acest lucru. Eu nu sunt de acord cu a doua parte a declarației dumnealui. Prima, mă bucur că a îmbrățișat propunerea mea și a ajuns la concluzia că trebuie să nu mai candidăm pentru funcția de parlamentari, și-a dat și dumnealui acordul la ceea ce am propus, dar la a doua parte, să ne retragem toți din conducerea partidului… nu împărtășesc această propunere. Avem tot timpul după ce ne vom încheia mandatele, după ce vom pune umărul cu toții, cei care suntem și am fost parlamentari, susținuți de filiala PNL, așa cum noi am fost sprijiniți și alții au muncit pentru noi acum ne-a venit rândul și, alături de noi, să punem umărul și să câștigăm alegerile și să luăm cât mai multe mandate, pentru alții, e adevărat! Dar, plecarea din funcție pentru că nu mai suntem parlamentari nu o văd bine venită, nu sunt de acord și eu îi solicit domnului Lupu să se răzgândească, să vină alături de echipă și să muncească exact ca atunci când candida pentru noi! (…) Mi-am consultat toți primarii, președinții de organizații, iar aceștia mi-au declarat că dacă nu rămân președinte nu mai fac campanie electorală! Atunci când eu m-am gândit la o propunere nu am făcut-o public, dar am spus-o doamnei președinte Alina Gorghiu anul trecut, dacă n-ar fi bine să avem un președinte mai nou, mai tânăr și mi-a spus: „în nici un caz! Îți cer să rămâi președinte până după alegerile parlamentare și până la Congres!” Eu am un cuvânt dat conducerii centrale și o responsabilitate în fața filialei pe care o conduc! Le-am sugerat și altora să nu mai aibă neapărat funcții plătite din bani publici, de care se pot bucura dumnealor, nu am făcut-o pentru că le-am dorit vreun rău sau pentru că am să le obiectez ceva, am făcut-o pentru că așa cere electoratul și asta am simțit că asta se dorește de la clasa politică actuală, mai ales de la parlamentarii și nu am făcut-o în defavoarea unuia dintre colegii mei!”, a spus Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

Acuzat de colegi de non-combat, președintele PNL susține că strategiile sale, inclusiv cele de la locale, au născut o „echipă competentă”.

„Această echipă pe care am gândit-o la prezidențiale și locale s-a dovedit a fi competentă! Echipa s-a întărit cu oameni noi, cu oameni de valoare și este în permanentă primenire! Am consolidat această echipă, iar cei care, cu respect pentru vechimea din partid, au senzația, ceea ce nu este adevărat, că nu mai au loc de noii veniți nu le aduc aminte decât că și în partid competiția, pe criteriul meritocrației, trebuie să stea la baza selecției și a promovărilor!”, a concluzionat Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

„Jocul se resetează”. Rezeanu, „idiotul util” al partidului. Hașotti a absentat!

Circul liberal s-a extins și asupra eșaloanelor inferioare, cum ar fi consilierii municipali sau județeni. Dacă parlamentarii se „taie” pentru locuri eligibile, juniorii își caută locul. Unul dintre aceștia este consilierul municipal Cristina Văsîi, care, potrivit surselor noastre, „își freacă mâinile să o susțină pe Horga”. Gabriela Horga este un alt măr al discordiei între liberali. Potrivit lui Mihai Tararache, aceasta este „adusă în partid” de Gheorghe Dragomir. „Parașutată” de la București, Horga este un alt motiv de împărțire a partidului în două. Văsîi s-ar pregăti să militeze pentru ea în campanie, dar i s-a atras atenția că „nu mai prinzi mandatul pe care-l vrei tu peste patru ani, pe cine susții?”.

„La noi jocul se resetează… Cupșa simte că acum poate să „pluseze”. Muhscină nu o să fie, chiar dacă își dorește ca un disperat! La tineret s-a extins recomandarea să nu mai susțină pe nimeni, ca să nu își piardă viitorul peste patru ani. Lui Văsîi (consilierul municipal Cristina Văsîi – n.r.) i s-a recomandat să nu o susțină pe Gabriela Horga, pentru că ar putea ea să nu mai prindă mandatul de parlamentar pe care și-l dorește peste patru ani. Așa că și tineretul stă cu capul la cutie! Eu sunt curios până unde merge mișcarea asta, iar Puiu Hașotti e singurul dintre parlamentarii care a lipsit la ședința de azi și asta ridică semne de întrebare! Răspunsul e clar: simte că asta e „valul”, se dă la o parte și, mai nou, pe Horga vor s-o „catapulteze”, iar Lupu a făcut-o azi ca trădătorul, în loc să stea acolo și să lupte! Are două mandate, om greu, a muncit în comisii, s-a pregătit, de ce să renunțe el? Trebuia să meargă așa, dar probabil că nu are nimic în spate și de-aia a renunțat, iar Tararache a mers pe un primar, ca să fie și el în „joc”. Nimeni nu intră în jocul lui Tararache, n-ai văzut că s-a dus la Valentin Vrabie? (…) Dragomir merge până la capăt că el nu mai candidează! Este interesant pretextul lui Chițac, care vrea să impună un om! Îl impune pe Muhscină (adus inițial de Dragomir – n.r.) și automat ăsta este out! Ca idee, tot încearcă să impună un om, așa că e posibil să apară „flașnete”, de uzură, gen idiotul util Rezeanu sau de-astea…”, a spus sursa liberală, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *