Spread the love

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, în prezent aflat în Madagascar, a fost condamnat definitiv joi seară la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor de plaje. De asemenea, Nicușor Constantinescu a primit, în același dosar, 5 ani cu executare. Per total, 26 de persoane au primit condamnări.

CITEȘTE ȘI:

De asemenea, Cristi Borcea primește o lovitură grea în acest dosar: 5 ani cu executare! Acesta doar ce fusese eliberat condiționat în urmă cu câteva luni, într-un alt dosar. Fostul acţionar al Dinamo Cristi Borcea s-a predat vineri dimineaţă la IPJ Ilfov, pentru a fi încarcerat , el întorcându-se după gratii la şapte luni după ce fusese pus în libertate. 

În prima instanță, Radu Mazăre primise 4 ani de închisoare cu suspendare. Fostul primar, aflat de peste un an în Madagascar, a fost condamnat la 9 ani de închisoare şi la pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi pe o durată de 3 ani, după executarea pedepsei principale, pentru abuz în serviciu, în formă continuată. 

Decizia definitivă, după patru amânări, a fost luată în jurul orei 23:30 de completul de 3 judecători, condus de Ionuț Matei.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Radu Mazăre, dat în urmărire internațională

La scurt timp după decizia definitivă a instanței, polițiștii constănțeni au anunțat că desfășoară activități pentru întocmirea documentelor necesare sesizării instanței de judecată în vederea emiterii mandatului european de arestare și a celui de urmărire internațională în cazul lui Radu Mazăre, condamnat definitiv la 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor.

Alte dosare…

Între timp, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au decis, vineri, că se vor pronunța pe 22 februarie a.c., în primă instanță, în dosarul în care Radu Mazăre a fost deferit Justiției, alături de fostul viceprimar, Gabriel Stan și omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar și alți cinci salariați ai Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *