Defilare multinațională de Ziua Constanței. Tineri din șapte țări, în mijlocul paradei dedicate sărbătoririi bătrânei cetăți Tomis

Ziua Constanței a fost celebrată nu doar de locuitorii bătrânei cetăți Tomis, ci și de 21 de tineri din Franța, Grecia, Italia, Macedonia, Portugalia și Spania, participanți în cadrul proiectului „Democracy Builders – Tools & Skills for Participatory Democracy”, coordonat de Asociația Youth Vision Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Ținând în mâini steagul țării din care vin, tinerii s-au alăturat paradei de Ziua Constanței, defilând, la pas, prin fața autorităților locale de la malul mării, alături de reprezentanții instituțiilor publice, Ligii Studenților, asociațiilor culturale și constănțeni de toate vârstele.

„Cei 21 de participanți au ajuns la Constanța pe 20 mai și, timp de 7 zile, aceștia vor participa la dezbateri tematice, întâlniri cu reprezentanții administrației publice locale, mese rotunde, prezentări, jocuri de rol, toate cu scopul de a susține participarea activă a tinerilor la viața democratică, de a facilita înțelegerea procesului legislativ european și de a găsi răspunsuri și soluții la problema neimplicării tinerilor în viața democratică a societății, situație cu care se confruntă din ce în ce mai multe state membre UE”, au precizat organizatorii proiectului.

Proiectul “Democracy Builders”, coordonat de Asociația Youth Vision Constanța vine în contextul unui an politic foarte important pentru România, cu alegerile europarlamentare pe 26 mai și prezidențiale spre finalul anului 2019. Studiile ne arată că, în ultimii ani, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani sunt principalii absenți la scrutinele europene, manifestându-și neîncrederea în partide și candidați. În perioada 20-28 mai, cei 21 de tineri europeni implicați în proiectul „Democracy Builders” vor participa la seminarii dedicate îmbunătățirii cunoștiințelor legate de Uniunea Europeană, precum și consolidarea capacității instituționale și încurajarea participării democratice și civice a tinerilor în viața societății.

La începutul lunii septembrie, 40 de tineri din cele 7 țări vor participa la un schimb de experiență la Strasbourg, sediul Parlamentului European, unde își vor consolida ideile și percepția asupra politicilor europene. Proiectul are o perioadă de implementare de 15 luni și se va finaliza în martie 2020.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.