Decretul pentru PRELUNGIREA STĂRII DE URGENȚĂ, vot FAVORABIL în Parlament. PRO România și ALDE au votat ÎMPOTRIVĂ!

Solicitarea Preşedintelui României, Klaus-Werner Iohannis, adresată Parlamentului, cu privire la prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, instituită prin Decretul nr.240/2020, a fost adoptată, joi, în Parlamentul României.

Dezbaterile liderilor partidelor parlamentare au început în jurul orei 12:00, iar cei care au anunțat încă de la început că vor vota împotrivă au fost președintele PRO România, Victor Ponta și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Cei doi au invocat faptul că decretul nu îndeplinește necesitățile sociale și economice urgente. Aceleași critici le-au avut și cei de la PSD, președintele UDMR, Kelemen Hunor și liderul grupului minorităților, Varujan Pambuccian, care au mai adăugat faptul că Parlamentul trebuie să fie unica autoritate legislativă a țării, însă au votat pentru.

În urma votului exercitat în Parlament, dintr-un total de 465 de senatori și deputați au votat 439, dintre care 404 pentru, 29 împotrivă, 5 s-au abținut, iar un parlamentar nu a votat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.