DECLARAȚIE COMUNĂ După SUMMIT-ul SUA-Rusia de la Geneva: „Un război nuclear NU poate fi câştigat şi NU trebuie să aibă loc NICIODATĂ”

Statele Unite şi Rusia pledează, într-o declaraţie comună adoptată după summitul de la Geneva, pentru „dialog în scopul stabilităţii strategice” şi pentru măsuri de control al armamentului şi reducere a riscurilor.

Noi, preşedintele SUA, Joseph R. Biden, şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, notăm că Statele Unite şi Rusia au demonstrat că, inclusiv în perioade de tensiune, sunt capabile să facă progrese asupra obiectivelor comune în sensul asigurării predictibilităţii în domeniul strategic, pentru reducerea riscurilor conflictelor militare şi ameninţării unui război nuclear”, se arată în Declaraţia comună adoptată de SUA şi Rusia după summitul de la Geneva.

Recenta prelungire a Noului Tratat START (Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic) reprezintă un exemplu în sensul angajamentului nostru pentru controlul armelor nucleare. Astăzi, reafirmăm principiul că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie să aibă loc niciodată„, arată Declaraţia SUA-Rusia, postată pe site-ul Casei Albe.

„În concordanţă cu aceste obiective, Statele Unite şi Rusia se vor implica împreună într-un dialog în scopul stabilităţii strategice în viitorul apropiat, care va fi deliberat şi solid. Prin acest dialog, încercăm să pregătim baza pentru viitoare măsuri de control al armamentului şi de reducere a riscurilor”, subliniază SUA şi Rusia.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat că a avut o discuţie „pozitivă” cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, precizând că stabilitatea strategică a fost unul dintre subiectele principale de discuţie. La rândul său, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că discuţia cu omologul său american, Joseph Biden, la Geneva, a fost „foarte constructivă„, anunţând că ambasadorii rus şi american vor reveni la posturi.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.