Declarația finală a summit-ului partidelor conservatoare de la Varșovia. AUR și PNȚCD, printre partidele naționaliste europene. „RESPINGEM crearea unei… națiuni europene”

Summit-ul partidelor conservatoare din Europa s-a încheiat duminică, la Varșovia, iar la finalul, participanții au emis o declarație. Conform acesteia, participanții „împărtășesc o convingere comună și profundă, că UE este formată din state naționale libere și egale”, care sunt legate de domenii de cooperare strânsă. Conservatorii afirmă că numai „instituțiile suverane ale statelor au legitimitate democratică deplină” și resping tentativa instituțiilor europene de a „deveni un instrument de inginerie socială care vizează crearea unei noi „națiuni europene”.

Printre altele, participanții au condamnat tentativele de schimbare a limbajului, precum recentul ghid al Comisiei Europene, care recomanda evitarea cuvântului „Crăciun”. Până la urmă ghidul respectiv a fost retras. În fotografia oficială de la summit apare și președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, alături de alți lideri conservatori, precum Marine Le Pen și Viktor Orban.

Acesta este un început. Începutul unei construcții, singura, care să devină alternativa la mișcarea neomarxistă care domină azi UE, de confiscare a drepturilor și libertăților statelor și popoarelor europene. O construcție care să aibă drept obiectiv o nouă UE, a națiunilor, legată prin rădăcinile comune ale popoarelor noastre, un spațiu cultural, politic, economic și social, al libertății și identității europene prin fiecare din noi”, a transmis Aurelian Pavelescu.

De asemenea, partidul AUR se alătură proiectului:

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) salută angajamentul participanților la Summitul liderilor conservatori europeni de la Varșovia de a colabora în vederea contracarării ideii îngrijorătoare de creare a unei Europe guvernate de o elită globalistă auto-desemnată, care vrea să decidă cu de la sine putere transformarea Uniunii într-un superstat federal”, anunță luni AUR.

Era momentul ca forțele patriotice și conservatoare ale Europei, adevăratele ei forțe de dreapta, să facă front comun în favoarea suveranității Statelor Membre, împotriva birocraților de la Bruxelles. Este un fapt pe cât de îmbucurător, pe atât de necesar. Împărtășim convingerea că Uniunea Europeană este formată din state naționale, libere și egale, ce cooperează între ele. Ne opunem creării Statelor Unite ale Europei, așa cum a declarat recent că dorește cancelarul german Olaf Scholz. Alături de partidele participante la summit, respingem aplicarea arbitrară a dreptului Uniunii prin deformarea sensului tratatelor sau chiar încălcarea lor, așa cum Comisia încearcă împotriva Poloniei și Ungariei. Considerăm și noi că doar instituțiile statelor suverane au deplină legitimitate democratică”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Ne opunem tendinței transformării acestor instituții în instrumentele unor inginerii sociale vizând crearea unei noi „națiuni europene”, pe modelul „poporului sovietic”. Un exemplu de asemenea inginerie socială corectă politic este încercarea Comisiei Europene de a altera ideologic culturile și limbile naționale, precum și de a submina credința creștină prin recentul ei ghid care cere eliminarea cuvântului Crăciun din sfera publică. Salutăm voința, afirmată de participanții la Summit, de a coopera în spirit de solidaritate cu toate partidele și organizațiile politice care țin la moștenirea unică a Europei și la ideea unei Europe a Națiunilor. Ca partid politic parlamentar dintr-un stat membru al Uniunii Europene, care avem o orientare conservatoare, afirmăm că locul nostru firesc și legitim este alături de partidele participante la acest proces”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Declarația conservatorilor europeni:

Participanții la conferință împărtășesc o convingere comună și profundă, că UE este formată din state naționale libere și egale, legate de numeroase domenii de cooperare strânsă. Împărtășim această convingere cu multe milioane de cetățeni din statele membre ale UE.

Numai printr-un astfel de model de cooperare europeană putem salva UE de crize și tensiuni ulterioare și putem pune capăt ideii tulburătoare de a crea o Europă guvernată de o elită auto-denumită. Respingem aplicarea arbitrară a Dreptului Uniunii, încălcând sau chiar încălcând tratatele. Numai instituțiile suverane ale statelor au legitimitate democratică deplină. Instituțiile europene nu se bucură de aceeași legitimitate și, prin urmare, ar trebui să joace un rol subordonat în arhitectura politică statului național.

De asemenea, din acest motiv ele nu pot deveni un instrument de inginerie socială care vizează crearea unei noi „națiuni europene”. Exemple de astfel de inginerie socială ar putea fi, printre altele, încercările de a ne altera ideologic limbile într-un mod care să detașeze o ființă umană de cultura și moștenirea lor, cum ar fi recenta decizie a Comisiei Europene de a elimina cuvântul „Crăciun” din sfera publică. Un astfel de concept de națiune nu a existat niciodată, nu există astăzi și nici nu poate exista în viitor.

Participanții își declară voința de a coopera în spirit de solidaritate, la diferite niveluri și forumuri, cu toate părțile și organizațiile care dețin moștenirea unică a Europei și ideea unei Europe a Națiunilor.

Participanții au discutat, de asemenea, despre cooperarea mai strânsă a partidelor lor în Parlamentul European, inclusiv organizarea de întâlniri comune și alinierea voturilor pe probleme comune, cum ar fi protecția suveranității statelor membre și poziția față de imigrația ilegală.Participanții au convenit, de asemenea, că în următoarele două luni va fi organizată o altă conferință în Spania, ca răspuns la dezbaterea în curs despre Viitorul Europei.”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.