Decizie CLSU: Masca, OBLIGATORIE în Constanța în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă sau spații comerciale

Pentru prima dată după mai bine de un an putem merge pe stradă fără a mai fi obligați să purtăm masca de protecție. Nu peste tot însă. Tot de astăzi este permisă circulația pe timp de noapte fără a mai fi nevoie de declarație. Relaxarea acestor măsuri vine ca urmare a faptului că rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a scăzut, iar municipiul Constanța se află sub pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

În urma adoptării Hotărârii 29/14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, primarul Vergil Chițac a convocat astăzi, 15.05.2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile ce trebuie aplicate în municipiul Constanța în perioada următoare.

Astfel, conform Hotărârii nr. 21/15.05.2021:

• Se vor respecta a măsurile pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARSCoV-2, conform prevederilor:

– Hotărârii de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

– Hotărârii de Guvern nr. 550/14 mai 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

• Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice și oriunde se formează aglomerări de persoane).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.