Decizie a ÎCCJ: Radu Mazăre, arestat în lipsă!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a analizat, miercuri, pe fond, dosarul fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, în prezent fugit din țară, în care este cercetat pentru infracţiuni de corupţie, alături de administratorul Polaris, Eduard Martin; Sorin Strutinsky sau fostul viceprimar, Gabriel Stan.

Pe lângă fondul cauzei, instanţa a dezbătut măsura preventivă, dat fiind că Radu Mazăre nu a respectat controlul judiciar. Cu puţin înainte de plecarea în Magagascar, mai exact pe data de 19 decembrie 2017, Radu Mazăre a solicitat instanţei să-i revoce măsura controlului judiciar, solicitare care a fost respinsă de judecătorii Înaltei Curţi.

Pe 30 decembrie 2017, IPJ Constanța anunța că Radu Mazăre nu s-a prezentat la semnarea graficului de prezenţă, el informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, pentru 30 de zile.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată în mai multe procese. Într-unul dintre aceste dosare, care vizează retrocedări ilegale de terenuri, el a fost condamnat, în primă instanţă, la patru ani închisoare cu suspendare. În prezent are opt dosare penale pe rol.

CITEȘTE ȘI:

IPJ Constanța induce justiția în eroare? Mazăre ar putea să NU fie în Madagascar!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*