Decizia de carantinare a Constanței, CONTESTATĂ! „Nu există conceptul de stare de alertă. Comandantul acțiunii ne condamnă la faliment”

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Constanța, a depus luni, 23 noiembrie a.c., o acțiune în instanță pentru anularea Hotărârii nr. 74 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, privind aplicarea măsurii de carantinare zonală a municipiului Constanța. Cu același prilej, a fost contestată și decizia de carantinare a comunei Lumina.

AUR Constanța solicită anularea măsurii printr-o ordonanță președințială, întrucât prin adoptarea H 74 „au fost încălcate mai multe articole din Constituția României, toate având legătură cu drepturile și libertățile cetățenești”.

„Starea de alertă este o trăsnaie inventată de Guvern, dată pe mâna unui înfiorător „comandant al acțiunii” (Raed Arafat – n.r.), care din propriul pix condamnă economia românească la faliment, încalcă toate drepturile cetățenești și țintuiește în case constănțenii care nu beneficiază de asistență sanitară. Bucureștiul ar fi dorit să nu se afle, dar astăzi s-a aflat: sistemul sanitar din Constanța este depășit, ambulanțele ajung la o săptămână de la solicitare – de orice fel, covid sau non-covid, iar în acest context noi trebuie să stăm închise ca oile în țarc. În Constituția României NU EXISTĂ conceptul sau noțiunea de „stare de alertă”. În Constituția României există doar starea de urgență, pe care o poate dispune doar președintele. Am sesizat că aceste carantinări zonale se aplică în general unde nu are domnul președinte Iohannis foarte mulți admiratori, ca un fel de pedeapsă pentru oile neascultătoare. Mai mult, nu există un mijloc tehnic care să demonstreze că raportările zilnice de covid sunt și reale – cazuri care pot fi în realitate mai puține sau mai multe, ceea ce ar fi mai grav. Sperăm ca, prin acest demers, măcar Justiția să rămână un pilon al demnității în România de astăzi. Avem încredere în Justiție și în Lege”, a declarat Viorel Focșa, din partea AUR Constanța.

La demersul AUR s-a alăturat – în spirit de solidaritate – și Asociația Asistență pentru Consumatori, prezidată de avocatul bucureștean Iulian Urban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *