Decebal Făgădău: „Restaurarea Cazinoului este pe un drum ireversibil. La finalul anului vom avea un câștigător al licitației”

Primarul ales al Constanței, Decebal Făgădău (validarea este programată pe 21 iunie), a participat duminică la o vizită de lucru pe litoral a Autorității Naționale pentru Turism. În Piața Ovidiu, Făgădău a anunțat că restaurarea Cazinoului „este pe un drum ireversibil”, că „există sursă de finanțare” și, până la finalul anului, va fi declarat un câștigător al licitației, „oricât de mult s-ar paracontesta”.

Fagadau (5)„Cazinoul este pe un drum ireversibil, în sensul că oricât de mult s-ar contesta și paracontesta licitația, Cazinoul va fi restaurat! Din păcate, stăm de un an și jumătate, din februarie anul trecut, de când am obținut avizul consiliului tehnico-economic interministerial și a fost emisă Hotărârea de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, stăm cu peste 30 milioane lei și încercăm să desemnăm un câștigător al unei licitații! La prima licitație s-au prezentat cinci participanți care au fost descalificați, întrucât nu îndeplineau condițiile de eligibilitate, au contestat aproape toți. S-au anulat licitația. Au contestat anularea licitației și, în cele din urmă, în luna martie a acestui an, colegii de la Compania Națională de Investiții au reușit să lanseze a doua licitație. Evident, a fost contestată și aceasta, aștept ca CNSC să se pronunțe, mi se pare că este o tragere inutilă de timp. În orice caz, vreau să îi asigur pe toți constănțenii și nu numai: Cazinoul va fi restaurat! Există sursa de finanțare, municipalitatea se alătură Companiei Naționale de Investiții, aducând în zonă tot ceea ce este necesar și, evident, integrând o echipă municipală de management a proiectului care să sprijine echipa obligatorie pe lege, cu manager de proiect, diriginte de șantier ș.a.m.d. Eu am convingerea că până la finalul anului acesta vom avea, slavă Domnului, un câștigător al licitației și îmi doresc ca lucrările să înceapă cât mai repede, ca orice constănțean. Vă dați seama că acest punct de atracție ajunge în momentul de față să fie un fel de pată neagră pe harta centrului istoric al Constanței, când iată că totul învie! Avem multe proiecte, Cazinoul este un pilon important pe harta noastră, așa că nu îl lăsăm de izbeliște!”, a spus Decebal Făgădău.

CITEȘTE ȘI:

O nouă licitație reluată de Guvern pentru Cazinoul Constanța

Patru piloni de dezvoltare pentru Constanța

Totodată, Decebal Făgădău a precizat că orașul Constanța va beneficia de patru piloni de dezvoltare, invocând încă o dată, după campania electorală, concentrarea pe zona de IT&C.

„Vom promova patru concepte în următorii ani! Primul, se numește „safe city”, pentru că este extrem de importantă siguranța locuitorilor, a turiștilor, dar și a investitorilor. Al doilea, „mobility city”, pentru că ne dorim să separăm fluxurile de locuitori de cele de turiști, ca să nu ajungem la un ambuteiaj, precum și cele de mărfuri și de servicii. Al treilea, „energy city”, pentru că ne dorim ca orașul nostru să fie unul vibrant, dar cu respect față de mediu. Patru: „Icity”, pentru că ne gândim, împreună cu Universitatea „Ovidius” și cu mediul de business din Constanța, care, din păcate, e destul de subțire în zona aceasta de IT&C, să creem aplicații, astfel încât locuitorii, turiștii, investitorii, să poată avea acces instantaneu la toate informațiile”, a mai spus Făgădău.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *