Debarcat din politică, lui Florin Gheorghe îi cad și proiectele în Parlament. Stabilirea redevenţelor petroliere şi miniere, RESPINSĂ în Camera Deputaților

Odată plecat din prim-planul politicii și proiectele primesc o soartă similară, indiferent de prevederile sau beneficiile lor. Este și cazul fostului deputat constănțean, Florin Gheorghe, cândva cel mai activ deputat din județ, astăzi în poziția ingrată de rămas pe… din-afară, momentan cel puțin. Consolat doar cu proaspăta funcție de președinte al CA al Neptun-Olimp SA, Florin Gheorghe asistă la modul în care foștii colegi îi tăvălesc proiectele la votul final din Camera Deputaților.

CITEȘTE ȘI:

Indicele activității parlamentare: aleșii constănțeni nu au chef de muncă! Excepție: Florin Gheorghe, în top 15

Marți a fost rândul propunerii legislative privind stabilirea redevenţelor petroliere şi miniere din România şi utilizarea sumelor provenite din exploatarea resurselor. Inițiată în 2014, propunerea prevedea modificarea modalității de calcul a redevențelor, prin raportare la media europeană a statelor cu redevențe stabilite în interesul propriilor cetățeni; constituirea Bugetului pentru dezvoltare, în scopul finanțării unor proiecte de infrastructură de interes național sau cooptarea patronatelor, sindicatelor și reprezentanților Guvernului în decizia de alocare a resurselor financiare din respectivul Buget.

Practic, se modifica Legea Petrolului nr. 238/2004, prin stabilirea redevenței petroliere o dată la cinci ani ca medie a redevențelor din primele cinci state membre ale UE cu cel mai ridicat nivel al redevențelor pentru exploatările petroliere și aceeași prevedere și pentru Legea Minelor.

Propunerea a fost respinsă de Senat pe 18 martie 2015, iar la comisiile Camerei și punctul de vedere al Guvernului – negative pe bandă rulantă.

Marți, propunerea a fost respinsă definitiv de Camera Deputaților, cu 273 de voturi „pentru” respingere, patru „împotrivă”, patru „abțineri” și un deputat care nu și-a exprimat votul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *