De ce vrea Gigi Chiru „TOMIS ARENA”? „Constanța trebuie să găzduiască evenimente de anvergură”

După 48 de ani în care România domina sau figura în topurile mondiale de gimnastică, anul acesta am ratat Jocurile Olimpice de la Rio. Sportul, unul din punctele forte ale regimului Nicolae Ceaușescu, de care țara noastră a beneficiat în anii 1990 și 2000, a fost poate cel mai credibil ambasador. Între timp, gimnastica nu ne mai reprezintă așa cum o făcea odată și nici fotbalul. Într-o încercare de resuscitare a „sportului rege”, România a inaugurat în ultima perioadă două mari stadioane: Național Arena și Cluj Arena. Nu sunt destinate doar sportului, ci și concertelor, iar clădirile adiacente servesc și altor necesități.

Candidatul ALDE la Primăria Constanța, Christian Gigi Chiru, propune alăturarea municipiului nostru la acest „top 3” al arenelor din țară.

„Este timpul ca și Constanța să găzduiască evenimente sportive, precum Campionatul European de Fotbal, Liga Campionilor sau concerte și festivaluri”, anunța zilele trecute Chiru, propunând ca proiectul „TOMIS ARENA” să fie cel mai mare centru de evenimente din Constanța.

„Avem două planuri de bătaie: putem merge pe locația vechiului stadion, după ce cădem de acord cu actualul deținător al terenului și aici o să mai avem niște costuri, pe care eu le am „la leuț”, legate de demolare sau putem merge pe varianta inițială, propusă de municipalitate, în zona de pe Badea Cârțan. Personal, o prefer pe aceea, dar iau în calul ambele variante. Vorbim despre Tomis Arena, un complex care cuprinde un stadion de 35.000 locuri, 1500 locuri parcare subterană, 250 parcare supraterană, termen de execuție: un an și jumătate, suprafață construită: 16.000 mp, valoarea estimată a proiectului: 36 milioane EUR și o sală polivalentă, de 7000 de locuri, 450 locuri parcare sub clădire, suprafața terenului: 13.000 mp, suprafață construită: 8500 mp, valoarea investiției: 8,5 milioane EUR, termen de execuție: un an! Din acest complex mai face parte și un turn, o clădire, cu destinație de hotel, birouri, săli de conferințe. Stadionul este cu multiple funcțiuni, nu pe modelul Național Arena, vorbim de piste, vestiare, tot ce trebuie pentru mai multe activități sportive. Arena nu va fi destinată doar unei echipe fanion, asta nu înseamnă că nu va juca o echipă fanion, cum este Farul, pentru care va trebui să lupt, să modificăm legislația privind implicarea autorităților locale în susținerea activităților sportive. Astăzi, uitați-vă ce se întâmplă cu cei care au îndrăznit să finanțeze. Din păcate, România nu a trasat ca strategie națională infrastructura sportivă. Suntem singura țară din Europa, care nu a făcut acest lucru. Implicit, nu accesăm fonduri!”, a spus Christian Gigi Chiru, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.